Edina
-12 °C
-3 °C

Zidane lőtte a BL-döntők legszebb gólját

2008.05.26. 07:10
Az Index olvasói a francia Zinedine Zidane 2002-es kapáslövését választották a BL-döntők legszebb góljának. A francia középpályás pazar találata akkor BL-győzelmet jelentett csapatának.

Még hét elején arra kértük olvasóinkat, szavazzanak a BL-döntők legszebb góljára. Péntek délután négy óráig nagy meglepetés nem történt, az a gól nyert - majdnem kétszer annyi szavazatot gyűjtve, mint az összes többi -, amelyet mi magunk is a legszebbnek gondoltunk.

Hozzáértésünket és szaktudásunkat dicséri, hogy az általunk legszebbnek talált négyből került ki a három dobogós. (McManaman kapáslövését valamiért nem szerették.)

A harmadik helyen az 1994-es döntő harmadik gólja, Dejan Szavicsevics emelése végzett. A játékos az oldalvonal mellett elvette a Barcelona védőjétől a labdát, majd a tizenhatos oldalvonaláról a hosszú sarokba emelt. A meccset a Milan nyerte 4-0-ra.

A második helyen egy vesztes csapat játékosa zárt. Del Pierót nem vigasztalja helyezése, az 1997-es döntőben a Juventus simán kikapott a Dortmundtól. Az olasz játékos kétgólos hátrányban Boksics beadását sarkazta a kapuba, ám csapata 3-1-es vereséget szenvedett.

Zidane klasszikusa

A győztes nem is lehetett más, mint Zinedine Zidane. A francia zseni a 2002-es döntő első félidejének utolsó percében Roberto Carlos baloldali beadását lőtte kapásból a Leverkusen kapujának jobb felső sarkába. Mint később kiderült, ez a találat a győzelmet jelentette a Real Madrid számára, a spanyol csapat 2-1-re nyert.