Valér
2 °C
8 °C

Bajnok az MTK, jöhet az Anderlecht

2008.05.27. 14:24
A hétfőn bajnoki címet szerzett MTK a selejtezők második körében kapcsolódik be a Bajnokok Ligája küzdelmeibe. A csapat nem lesz kiemelt, úgyhogy akár az Anderlecht, a Dinamo Kijev vagy a Fenerbahce elleni párharc is kinézhet. Sorsolás június 27-én. A meccsek július 15-én és 22-én lesznek.

Hétfőn az MTK labdarúgócsapata megnyerte a magyar bajnokságot. A kék-fehérek fiataljai a REAC soproni legyőzésével biztosították be a bajnoki címüket, így az utolsó forduló eredményétől függetlenül elsők.

A többnyire fiatal játékosokból álló csapat tagjai önfeledten ünnepeltek a találkozó után, volt is mit, de a neheze csak ezután jön, megnéztük, kikkel kerülhetnek össze a Bajnokok Ligája selejtezőjében.

A Debrecen jobban járt volna

Az MTK-nak nincs szerencséje. Ha a Debrecen lett volna a bajnok, a selejtezők második körében - az UEFA pontszámítása alapján - kiemelt lett volna, de az MTK az elmúlt öt év eredményeinek tükrében nem az.

Így olyan csapatok várhatnak Grami József együttesére, amelyek az elmúlt évben-években meghatározói voltak az európai klublabdarúgásnak. Előny, hogy az első kört így is kihagyhatja a magyar csapat, vonal fölé került, ami annak köszönhető, hogy a BL-győztes Manchester United megnyerte az angol bajnokságot is, és egyenes ágon indulhat a sorozatban.

Juhász ellenfélként térhet vissza

Így az első fordulóban - amelyben kiemeltek lettek volna Kantáék - nem kerülhetnek össze a Dinamo Tirana, a Dudelange vagy a Valetta csapatával.

A második körben már egyértelműen a kiemeltek közül kapnak ellenfelet. Ezek között lehet Juhász Roland csapata, a belga Anderlecht, az UEFA-kupa-döntős skót Rangers, a Dinamo Kijev, vagy az idén a BL-negyeddöntőig jutott török Fenerbahce.

Van csapat, a Dinamo Zagreb és a szlovák Petrzalka, amely a selejtezőből érkezhet, mégis kiemelt lesz a második körben.

Érkezhet a Pool vagy a Barca is

Amennyiben bravúros teljesítménnyel továbblépne az MTK, a legutolsó fordulóban már olyan csapatok várnának rá, mint a Liverpool, az Arsenal, a Juventus vagy a Barcelona, szerencsésebb esetben a Basel vagy a Steaua.

Az MTK lehetséges ellenfelei:

Rangers (skót), Panathinaikosz (görög),FC Basel (svájci), Fenerbahce (török), Anderlecht (belga), Slavia Praha (cseh), Dinamo Kijev (ukrán), Partizan Belgrád (szerb), Dinamo Zagreb (horvát), Wisla Kraków (lengyel), Petrzalka (szlovák), Aalborg (svéd), Brann Bergen (norvég), Rapid Wien (osztrák)