Piroska
-1 °C
5 °C

A REAC-ból nem lesz Ferencváros

2008.05.27. 11:12
A Ferencváros saját jogán semmiképp sem lehet NB I-es jövőre, legfeljebb úgy, ha valamelyik első osztályú csapattól megkapja az indulás jogát. Miért ne lehetne ez a REAC, gondolják sokan, de Kutasi Róbert ügyvezető cáfol. Lesz világítás a rákospalotai pályán, és a REAC-futballisták fognak futkározni a gyepen.

Hétfőn a parlamenti folyosókon is beszédtéma volt, hogy a Ferencváros hogyan játszhatna újra az élvonalban. A Fradi a másodosztály harmadik helyén vergődik, kis szerencsével még második is lehet, bár a Szolnok egy ponttal vezet előtte, a Kecskemét pedig már feljutott.

A zöld-fehérek leginkább adminisztratív úton lehetnek NB I-esek, és sokan úgy vélik, felfelé a REAC-on keresztül vezethet az út.

A pletyka terjedését felerősítette: Aczél Zoltán nem véletlenül választotta a válogatott másodedzői posztját, érezte, az új felállásban nem maradna neki hely a kispadon, az angol befektető ugyanis saját szakmai stábját favorizálja.

A REAC ezt a félévet Sopronban játszotta, mert a rákospalotai pálya nem felelt meg az UEFA előírásainak, nem volt rajta villanyvilágítás.

Az önkormányzat azonban a zsebébe nyúlt, és Kutasi Róbert ügyvezető igazgató szerint július 20-ára már átadják a világítást, vagyis lehet majd a Budai II László stadionban élvonalbeli meccset rendezni.

"Nem először hallom ezt a Fradi-házasságot, de ez egy hülyeség. Körülbelül annyi valóságalapja van, mintha azt híresztelném magamról, hogy Claudia Schiffer a szeretőm, és együtt töltöttük a hétvégét Cannes-ban."

A REAC pillanatnyilag a tizenkettedik az NB I-ben, kiesési gondjai az idén nem voltak.