Timót, Xénia
-4 °C
2 °C

Bunyóval búcsúztatták Kahnt és Hitzfeldet

2008.05.28. 16:44
A Bayern München visszavonuló kapusát az 55. percben lecserélték az AC Mohun Began ellen, Kahn százhúszezer indiai szurkoló előtt futott tiszteletkört. A bajorok 3-0-ra győztek, de a meccs majdnem félbeszakadt, mert Breno, a müncheniek fiatal brazilja dühében kirúgta ellenfele lábát.

Százhúszezer néző előtt búcsúzott az Indiában túrázó Bayern München labdarúgócsapatától Ottmar Hitzfeld vezetőedző és Oliver Kahn, az együttes kapusa. Kahn 55 percig védett az indiai bajnokság negyedik helyezettje ellen Kalkuttában, a 3-0-s bajor győzelemmel végződött mérkőzésen.

Kahn a szünetben különböző díjakat és kupákat vehetett át, és megajándékozták egy 8640 gyémántdarabból összerakott trófeával is. A lecserélt kapus a búcsú előtt tiszteletkört futott, a nézők felállva ünnepelték. Hihetetlen élmény volt ilyen fantasztikus hangulatú meccsen búcsúzni, mondta Kahn.

A kapus részére augusztusban a müncheni Allianz Arénában rendeznek külön búcsúmeccset is, amelyen a Bayern München ellenfele a német válogatott lesz.

A kalkuttai meccsen ült utoljára a müncheniek kispadján Ottmar Hitzfeld vezetőedző is, aki július 1-jétől a svájci válogatott szövetségi kapitánya lesz.

Az ünnepi hangulatban kezdődött találkozó a hajrában kis híján félbeszakadt, amikor Breno, a müncheniek fiatal brazil futballistája hatalmasat rúgott ellenfelébe, aki előzőleg páros lábbal csúszott be neki. A két harcias fiatalembert kiállították, a verekedő játékosokat a játékvezető az asszisztensek segítségével választotta szét.