Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Zenei merényletek a futball dicsőségére 2.

2008.05.29. 14:26 Módosítva: 2008-05-29 14:27:18
Az Index-olvasók a 2012-es Európa-bajnokságra írt magyar dalt választották a leggyengébbbek az elmúlt évek focihimnuszai közül. A legjobb az angolok 96-os Football's coming home-ja lett.

Az elmúlt hét végén megszavaztattuk olvasóikat, melyek voltak a legrosszabb világversenyre írt futballdalok az elmúlt években, évtizedekben.

A szurkolók számára a legszimpatikusabb az 1996-os Eb-re írt induló, a Football's coming home. A második a lista legöregebb száma, az 1982-es vb-re írott Viva Espana lett, a harmadik helyen a két évvel ezelőtti vb-n sokszor hallott Bob Sinclair-klasszikus, a Love Generation végzett.

Mi azonban nem a legjobbat, hanem a legrosszabbat kerestük. Hátulról a harmadik helyen az idei osztrák-svájci torna himnusza, a Can You Hear Me című Enrique Iglesias-dal zárt.

A második lett a nyolcvanas évek magyar diszkóstílusát idéző ázsiai dal 2002-ből, míg az első helyen egy olyan torna indulója végzett, amelyet meg sem rendeznek.

Nem tudni, hogy az olvasók fejlett zenei ízlése, esetleg a már megszokott "amimagyarúgyisrossz" hozzáállása, vagy csak egyszerűen a csalódás okozta, hogy elvesztettük a pályázatot, de a legrosszabbnak a 2012-es magyar-horvát Eb-pályázatra írt dalt ítélték.