Eleonóra
-1 °C
2 °C
Jégkorong
Percről Percre

Telt ház lesz a magyar-horvát meccsen

2008.05.31. 16:11
A görögök elleni győzelem meggyőzte a szurkolókat, a szombati mérkőzésre elővételben elkelt a jegyek nyolcvan százaléka. Erwin Koeman három helyen változtatott a múlt szombati csapaton, Bodnár, Bodor és Vaskó került a kezdőbe.

Péntek délben Budapestre érkezett, kora este a szombati mérkőzés helyszínén, a Szusza Ferenc Stadionban edzett a horvát labdarúgó-válogatott, amelynek a magyarok elleni meccs lesz a főpróbája a jövő szombaton kezdődő Európa-bajnokságra. Slaven Bilic szövetségi kapitány 75 perces foglalkozást tartott, a tréning jelentős részét szűkített játéktéren való kétkapuzás tette ki.


Erwin Koeman, a magyarok holland szakvezetője a váci stadionban tartotta pénteki, utolsó gyakorlását, melyen valamennyi kerettag részt vett, bár Ferenczi István továbbra is fájlalja a vádliját, így ő külön mozgott. A vacsoránál a játékosok két társukat köszöntötték: Csizmadia Csaba és Vadócz Krisztián egyaránt pénteken ünnepelte 23. születésnapját.

A szombati meccsen ül másodszor a magyarok kispadján Erwin Koeman szövetségi kapitány. A holland szakember bemutatkozása remekül sikerült, hiszen együttese egy héttel ezelőtt a Puskás Stadionban 0-1-ről fordítva 3-2-re nyert a június 7-én kezdődő kontinenstornára címvédőként készülő Görögország ellen.

Koeman csak a védelemben változtatott a múlt szombaton a görögök ellen győztes kezdőcsapaton, igaz, ott három helyen is: Szélesi Zoltán helyett Bodnár László lesz a jobb, míg Lőw Zsolt helyett Bodor Boldizsár a bal hátvéd, míg Juhász Roland mellett ezúttal nem Vanczák Vilmos, hanem Vaskó Tamás játszhat belső védőt.

A középcsatár posztján ezúttal is Huszti Szabolcs, a Hannover középpályása kezd majd.
Horvátország, mint Görögország, szintén Eb-résztvevő. A vendégeket várhatóan több száz szurkoló kíséri el Budapestre. A rendőrség útlezárásokkal és rendkívül szigorú biztonsági intézkedésekkel várja a meccset.

Gaál Sándor, az IBUSZ oktogoni sportirodájának vezetője arról tájékozatta az MLSZ-t, hogy a belépők mintegy nyolcvan százaléka elfogyott elővételben.

Szombaton a helyszínen kizárólag a hátsó, Mildenberger utcai oldalon lesz jegyárusítás a meccs előtt, a Megyeri utat már pénteken késő este minden forgalom elől lezárja a rendőrség.

Legutóbb 2005 októberében találkozott egymással a magyar és a horvát csapat, akkor gólnélküli döntetlen született. A magyarok egyetlen sikerüket 1940-ben aratták. Az eddigi mérleg: egy magyar és három horvát győzelem, négy döntetlen. A gólarány 13-6 a horvátok javára.

Magyarország-Horvátország

A magyar kezdőcsapat: Fülöp Márton - Bodnár László, Vaskó Tamás, Juhász Roland, Bodor Boldizsár - Dárdai Pál, Vadócz Krisztián - Gera Zoltán, Hajnal Tamás, Dzsudzsák Balázs - Huszti Szabolcs

A horvátok várható kezdőcsapata: Stipe Pletikosa - Vedran Corluka, Robert Kovac, Josip Simunic, Danijel Pranjic - Darijo Srna, Niko Kovac, Luka Modric, Niko Kranjcar - Mladen Petric, Ivica Olic