Hermina
15 °C
27 °C

Messiért odaadnák a Barcának Arsavint

2008.07.02. 11:34
Az UEFA-kupa-győztes Zenit komolyan gondolja az üzletet, klasszisa mellett 20 millió eurót is adna a Barcelonának az argentin sztárért. A tulajdonos Gazprom vezetői ugyanakkor fizetésemelésről tárgyalnak Arsavinnal.

Andrej Arsavinért a Barcelona már az Eb közben bejelentkezett, a futballista klubja, a szentpétervári Zenit pedig kedden közölte, mennyiért engedi el klasszisát. Az UEFA-kupa-győztes Leo Messit akarja cserébe, és fizetne még 20 millió eurót.

Az ötletet több orosz hírügynökség és újság publikálta. Elsőre meghökkentően hangzik, de az orosz labdarúgásban lévő pénzeket ismerve még igaz is lehet. A 27 éves támadó hazájában évente 4 millió eurót keres, amit a Barcánál sem minden játékos kap meg. Bére nagyjából Raúl Real Madrid-os fizetésének fele.

Kétségtelen, a Zenit tulajdonosa, a Gazprom meg tudná fizetni Messit, képes lenne 20 millió eurónál többet is küldeni Arsavinnal, vagy épp tehetségét Európa legjobban kereső játékosává tenni.

A goal.com szerint az oroszok ajánlata figyelemfelkeltés, arra mennek, hogy minél több gazdag klub tegyen ajánlatot Arsavinért: a licitálás miatt az egekbe szökhet vételára.

A Barcelona abban reménykedhet, hogy elsőként jelentkezett, valójában már az Eb előtt figyelték a tornán kétgólos játékost, akinek ráadásul a katalán a kedvenc külföldi csapata.

A Zenittel UEFA-kupa-győztes és bajnok Arsavin értéke jelenleg 25-30 millió font, 35-40 millió euró körüli. Messié akár ennek duplája is lehet, de az biztos, a Barca nem akarja elengedni.

Anatolij Tyimoscsuk, a Zenit ukrán csapatkapitánya mindenesetre úgy nyilatkozott, nem hiszi, hogy ez az üzlet létrejöhet. Mindenesetre az sem biztos, hogy Arsavin távozik, aki épp ma tágyal esetleges fizetésemeléséről a Gazprom illetékes vezetőivel.