Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Ronaldinho és Messi nagyon ügyetlen

2008.07.07. 20:36
Nyolc kísérletből egyszer sem tudta nemhogy kapuba, kapura sem rúgni a labdát Ronaldinho a hétvégi, houstoni szabadrúgáslövő versenyen. Leo Messi legalább a kapust próbára tette. Barcelonai csapattársuk, Rafa Marquez győzött.

Leégett a hétvégi nem hivatalos szabadrúgáslövő világbajnokságon Ronaldinho és Leo Messi: egyszer sem tudták a kapuba juttatni a labdát.

A versenyre, aminek neve Free Kick Masters volt, a szervezők szinte minden nagy sztárt meghívtak. Néhányan nem vállalták, többen az utolsó pillanatban mondták le, de ott volt Romario, Pires, Palermo, Baptista, Muntari, Marquez is a két legnagyobb csillag mellett.

A brazil és az argentin kiemeltként csak a döntőben kapcsolódott be, ahol nyolc lehetőségük volt betalálni. Ronaldinho teljes homályt produkált, a kaput egyszer sem találta el. A sorfalba, mellé vagy fölé rúgta a labdát, távozásakor - az ESPN tudósítója szerint - a közönség kifütyülte.

Messi rúgásai jobban emlékeztettek futballsztáréra, a kapusnak többször védenie kellett, bravúrral. A hálóval viszont az ő labdái sem találkoztak.

A tornán párokra osztották a résztvevőket, aki több pontot szerzett, a következő körbe jutott.

A szabályok meglehetősen bonyolultak voltak, a lényeg, hogy a végére két mexikói, Jared Borgetti és Rafa Marquez maradt. Minden rúgásuk után egyenlő volt az állás, a harmadik szétlövésnél dőlt csak el, ki lesz a győztes, amikor a Barcelona játékosa berúgta Francesco Toldónak, Borgetti meg nem rúgta be David Jamesnek.

Utóbbi kapus a torna legjobbja lett, 500 ezer dollárt kasszírozott, az abszolút győztes Marquez pedig 1 milliót. Az esemény végül is siker lett, bár a houstoni Reliant Stadion csak félig telt meg, 35 ezren azért kimentek, ami Amerikában remek adat, pláne, hogy David Beckham nem volt a pályán.