Krisztina
18 °C
24 °C

200 gólos csatárukat anyázzák a drukkerek

2008.07.09. 14:48
Nem kell az Atalanta-szurkolóknak Christian Vieri, megharagudtak rá, amiért tavaly a Fiorentina mezében megünnepelte ellenük a gólját. Pedig a klub ingyen igazolta le, és annyit fizet neki, amennyit gondol.

Füstbombákkal, transzparenssel, anyázva fogadták az Atalanta-szurkolók klubjuk legújabb igazolását, Christian Vierit. A csatár minden idők egyik legjobb olasz támadója, a drukkereknek viszont nem kell, mert szerintük megalázta őket.

Vieri az Atalanta színeiben lett ismert futballista több mint egy évtizeddel ezelőtt, majd hosszú sérülése után náluk tért vissza 2007 tavaszán. Tavaly nyáron a Fiorentinába szerződött, és a firenzeieknél épp az Atalanta ellen szerezte első gólját.

A távozást és a találatot megbocsátották volna a rajongók, csakhogy Vieri megünnepelte a gólját, aminél Olaszországban nagyobb tiszteletlenség nincs a volt klubbal szemben.

Az exválogatott játékost szerdán mutatták be az újságíróknak, majd közölték vele, a székház közelében már várják a drukkerek. Vieri kihajtott BMW-jével, a néhány tucat ultra körülállta a kocsiját, egy ideig feltartották, de végül elengedték, tettlegességig nem fajult a dolog.

”Szerintem ez a reakció túlzás. Az Atalantával futottam be, itt csináltak belőlem újra futballistát. Annál a gólnál nem gondoltam semmire, csak hogy az az első a Fiorentinában. Ráadásul előtte három hónapig edzettem egy perc játéklehetőség nélkül. Remélem, idővel helyrejön a kapcsolatunk, jól akarok szerepelni, gólt szerezni, bent tartani a csapatot” – idézte a gazzetta.it Vierit, aki januárban rúgta 200. gólját olasz csapat mezében.

A 35 éves klasszis futballistától szokatlan módon üres papírt írt alá szerződésképpen: még nem tudja, mennyit fog keresni, a feltételekről később állapodnak meg. A sajtótájékoztatón a lapot a Gazzetta szerint az újságíróknak is megmutatták.

Vieri így eddig semmibe nem került, a Fiorentinánál ugyanis lejárt a szerződése, ingyen válthatott csapatot.