Olga, Liliána
22 °C
35 °C

Del Bosque számít Raulra

2008.07.18. 16:25
Az Eb-győzelem után posztjáról lemondott Aragonés mellőzte a Real Madrid csatárát, de a spanyol labdarúgó-válogatott új szövetségi kapitánya szerint Raul fantasztikus futballista.

Június végén a spanyol labdarúgó-válogatott hibátlan teljesítménnyel, és ragyogó játékkal nyerte a labdarúgó Európa-bajnokságot. A nagy siker ellenére a korábban sokat támadott, a torna végére mégis nemzeti hőssé váló szövetségi kapitány Luis Aragónes lemondott posztjáról.

Mint mondta, azért döntött így, mert az Eb előtt senki nem beszélt az esetleges maradásáról, így hiába könyörögtek neki a torna után, elfogadta a török Fenerbahce hívását.

Utódja Vicente del Bosque lett, aki a Real Madrid edzőjeként két bajnoki címet és két BL-győzelmet szerzett a 2000-es évek elején. Az eset érdekessége, hogy amíg Aragonés nem számított a spanyol futball legendás alakjára, Raulra, addig del Bosquénak ő az egyik kedvenc játékosa.

(Aragonés döntését igazolja, hogy Raullal az elmúlt tíz év öt nagy világversenyén a negyeddöntő volt a maximum, míg nélküle 1964 után ismét jelentős sikert értek el.)

"Mindenkire számítok, aki ezt a pályán nyújtott teljesítményével megérdemli. Raúl fantasztikus futballista, csak rajta múlik, mikor szerepelhet a válogatottban" - mondta a szakember, aki augusztus 20-án, a magyarokkal egy világbajnoki selejtezőcsoportban szereplő Dánia elleni barátságos találkozón ül le először a kispadra.

A Real Madrid 31 éves támadóját Del Bosque elődje, Luis Aragónes 2006 végén tette ki a nemzeti csapatból. Az új kapitány érkezése lehetőséget kínál Raul csapattársának, Gutinak is a visszatérésre, hiszen őrá sem számított az előző kapitány.