Szabolcs
20 °C
35 °C

50 millióért jön Szombathelyre az Arsenal

2008.07.22. 10:53
Kedden Szombathelyen lép pályára az angol Arsenal futballcsapata. A friss Európa-bajnok Fabregas ugyan nem jön, de így is számos világsztár lesz a vendégeknél.

Legutóbb 2005 augusztusában járt utoljára Magyarországon olyan nagynevű klubcsapat barátságos meccsen, mint a kedden Szombathelyen pályára lépő Arsenal. Akkor a Real Madrid a Puskás Ferenc válogatottnak elkeresztelt alkalmi csapatot Zidane, Ronaldo és Owen góljaival verte 3-1-re.

A magyar gólt Kenesei Krisztián szerezte, aki kedden akár az angol csapat kapujába is betalálhat, hiszen a nyár egyik legjobban keresett magyar labdarúgója a Haladásban folytatja.

A szombathelyiek tavasszal jutottak vissza az első osztályba, és mivel nem szeretnék, hogy kiesési gondjaik legyenek, ezért erősítették meg keretüket válogatott futballistákkal. Így került a csapathoz többek között az ősi rivális ZTE-nél feleslegesnek bizonyuló Molnár Balázs is.

A magyar élvonalban biztosan nem lesz olyan ellenfelük, amelyben Európa-bajnok szerepel. Az angol csapat jelenleg legnevesebb játékosa Cesc Fabregas, aki a nyáron a spanyol válogatottal lett a Európa-bajnok, de ő még szabadságát tölti, így nem lesz itt a meccsen.

Helyette olyan játékosok jöhetnek Szombathelyre, mint a holland Robin van Persie, vagy a brit klasszis, Theo Walcott. Szintén nem lesz itt a még mindig sérült cseh Rosicky és a lábtöréséből gyógyuló horvát Eduardo. Valószínűleg nem jön a togói Adebayor, aki az elmúlt napokban fizetésemelést akart elérni, ezért a távozással fenyegetőzik.

Az Arsenal évek óta – több európai nagycsapathoz hasonlóan – Ausztriában edzőtáborozik, és onnan jön át a Haladás elleni meccsre, amely után egyből megy is vissza. Mellesleg a sokak szerint Európában az egyik legszebb futballt játszó angol klubnál komolyan veszik a találkozót, hiszen internetes oldaluk kezdőlapján a meccs és annak minden fontos adata szerepel.

A 18:30 órakor kezdődő találkozóra - amely sajtóértesülések szerint 50 millió forintba került a szervezőknek - szerint mind a 12 ezer jegy elkelt. A találkozóra a legolcsóbb jegy 4000, a legdrágább 25 000 forintba kerül.