Kristóf, Jakab
18 °C
34 °C

Hajnal bombagólt lőtt a Bayernnek

2008.07.24. 14:24
A nyáron Dortmundba szerződött magyar irányító győztes gólt szerzett a német Szuperkupa-döntőben, ahol a bajnok Bayern Münchent verte a Borussia. Hajnal tökéletesen eltalált szabadrúgásgólja mellett remekül mozgatta új csapatát.

Parádésra sikeredett Hajnal Tamás bemutatkozása új csapatában, a Borussia Dortumundban. A múlt szezonban a szurkolók által a Bundesliga álomcsapatába is beválogatott 27 éves irányító remek szezont produkált a Karlsruhéban, ezért a közelmúlt eredményeit évek óta hiába hajszoló Dortmund lecsapott rá, és januárban négyéves szerződést kötött vele.

A Borussia ugyan nem nyerte meg a Német Kupát, de döntőt játszott a bajnok Bayern Münchennel, így a Szuperkupáért is ez a két gárda csapott össze tegnap este. A kezdőcsapatban helyet kapó magyar irányító az első félidőben remekül mozgatta a fölényben játszó Dortmundot, sőt, a mérkőzés egyik legszebb megmozdulása is az ő nevéhez fűződött, mikor gyönyörű ollózása centikkel kerülte el a kapu bal sarkát.

A 29. percben váltotta gólra a fölényét Hajnal csapata, mikor Lell hibáját Kuba használta ki, majd öt perccel később, húsz méterre a kaputól szabadrúgáshoz jutott a Dortmund. Tavaly a Karlsruhében is a magyar játékos végezte el a pontrúgásokat, és úgy tűnik, a szurkolók által kiváló passzainak köszönhetően Mr. 100%-nak becézett magyar új csapatában is élvezi csapattársai bizalmát. Nem véletlenül.

Hajnal okosan helyezett és tökéletesen kivitelezett szabadrúgására csak rámozdulni tudott Rensing, elvetődnie azonban már nem volt értelme, a hajszálpontos lövés ugyanis védhetetlen volt.

A meglehetősen tompa bajorok a második félidőben cseréiknek köszönhetően kicsit feljebb jöttek, Ekici révén a 71. percben a szépítés is összejött, de az eredmény ezután már nem változott, a Dortumund története során negyedszer elnyerve a Szuperkupát a kiírás legsikeresebb csapatává vált.

Hajnalt a 60. percben Kruska váltotta, de a neki jutó egy óra alatt a magyar irányító meggyőzte a Borussia szurkolóit (47 ezren voltak a stadionban), hogy leigazolásával igen jól járt a csapat, és a hosszú évek óta tartó vegetálás talán pont az ő érkezésével ér véget.