Messiből nem lesz olimpikon

2008.07.25. 15:20
A Barcelona mereven elzárkózott játékosa elengedésétől, mondván, az olimpia nem hivatalos FIFA rendezvény, így senki nem kötelezheti őket legnagyobb sztárjuk elengedésére. Blatter fenyegetőzni készül, Begiristain a vállát vonogatja, Argentina pedig elveszíti legnagyobb sztárját.

Lionel Messi, a Barcelona játékosa, ugyanakkor argentin válogatott is. Hogy melyik szívesebben, az hamarosan kiderülhetne, ha a játékosnak a legapróbb beleszólása is lenne saját sorsába. Úgy tűnik, a világ egyik legjobb játékosának el kell tekintenie attól a kiváltságtól, hogy saját maga határozzon abban a kérdésben, képviseli-e hazáját a pekingi olimpián.

A játékos az első hírek (és édesapja, aki egyben menedzsere is) szerint szívesen elutazott volna Pekingbe az argentin csapattal, a szövetségnek pedig nem ment el az esze, hogy ne jelölje, ha már késznek mutatkozik a játékra a zseniális játékos. Úgy tűnik, Messi mégsem lesz ott, hiszen a Barcelona menet közben kijelentette, hallani sem akar a játékos részvételéről.

A katalánok részéről Txiki Begiristain szólalt meg elsőnek, és közölte, mivel az olimpia nem FIFA rendezvény, így nem kötelesek elengedni egyik játékosukat sem. A FIFA ugyan küldött egy jegyzetet a Barcelonának, amiben állításuk szerint jelezték, hogy a klub köteles elengedni a játékosát az olimpiára, ellenkező esetben szankciókra számíthat, de Begiristain szerint semmi ilyesmi nem volt a memóban.

„A memo nem tartalmazott semmit büntetésekkel és szankciókkal kapcsolatban, csak az olimpiai eszme fontosságára hívta fel a figyelmünket. Amíg nem vagyunk tisztában a helyzettel, úgy döntöttünk, Leo köztünk marad és nem utazhat el az olimpiára. Megértjük, hogy a FIFA és az argentin szövetség fontosnak tartja a játékokat, de ők is értsék meg, hogy mi pedig a Bajnokok Ligáját tartjuk mindennél fontosabbnak.

Ez az egész ügy nagyon komplikált Leonak. Megértjük, ha menni akar, és nem szeretnénk konfliktust vele, de bízunk benne, hogy találunk megoldást, ami mindkét fél számára megfelelő. A FIFA-nak határozott állásfoglalást kell eljuttatnia hozzánk, hiszen a spanyol szövetségtől (LFP) azt a tájékoztatást kaptuk, hogy nem vagyunk kötelesek elengedni a játékosunkat.”

Jorge Messi, a játékos édesapja a napokban közölte, hogy a fia szeretne részt venni az olimpián, de véleménye szerint hogy így lesz-e, az nem fia, hanem Joseph Blatter döntése lesz. Ezt hallva a Barca azonnal a szövetséghez fordult, sőt, egészen az Európai Klubok Szövetségéig (ECA, a G-14 utódszervezete) vitte a kérdést. A két testület egyhangúan a katalánok mögé állt, és kijelentették, Messi csak a klub beleegyezésével mehet.

A brémai Diego hasonló helyzetbe került néhány napja, hiszen jelezte hazája szövetségének, hogy szívesen játszana az olimpián, a Werder azonban a Barcához hasonlóan azonnal elzárkózott az ötlettől. Diego ennek ellenére ott lesz Pekingben, de a klub máris szankciókat fogalmaz meg a renegát játékos viselkedése miatt, sőt, bár eddig mereven elzárkóztak a brazil irányító eladásától, most még az is szóba került, hogy kiadják az útját.

Messi várhatóan nem fogja kockáztatni imádott klubjával fennálló jó viszonyát, pedig ha erőszakosabb lenne, a Barcelona biztosan meghátrálna, hiszen az argentin játékos a klub egyik legnagyobb értéke, és más sem hiányozna a katalánoknak bő egy hónappal a La Liga rajtja előtt, mint a frissen bemutatkozó edző és a legnagyobb sztár vitája.

Frontvonal

Érdekel a sport? Szereted a sikersztorikat?
Most 184 olimpiai arany történetét olvashatod el féláron!

MEGVESZEM
Rossi

Ismerd meg a magyar labdarúgás hősének emlékezetes pillanatait!
Folytassa, Mister!

MEGVESZEM