Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Fülöp Mártonért ötszázmilliót ad a Stoke

2008.07.26. 19:15
Gera Zoltán és Halmosi Péter után újabb magyar játékossal bővülhet a Premier League-ben szereplő magyar futballisták száma. A Sunderland menedzsere, Roy Keane beleegyezett, így Fülöp Márton napokon belül az élvonalba idén feljutó Stoke City kapusa lehet.

"Úgy tűnik, Márton egy-két napon belül elhagyhat minket - idézte a Sunderland honlapja Keane-t. - Jó ajánlatot kaptunk érte, ő pedig már többször világossá tette számomra, hogy el akar menni, mert több játéklehetőséget akar. Tiszteletben kell tartanom a szándékát. Ha egy játékos menni akar, és megfelelő ajánlat érkezik, ritkán állok az útjába."

A Stoke vezetői néhány hete 1,7 millió fontot ajánlottak a magyar futballistáért, a Sunderland azonban annyiért nem állt kötélnek, utóbb azonban találkoztak az álláspontok.

A 15-szörös válogatott játékos az előző szezonban kölcsönben néhány napot eltöltött már leendő együttesénél, akkor azonban megsérült Darren Ward, a Sunderland tartalékkapusa, így Fülöpöt visszarendelte klubja.

Az utóbbi napokban a Stoke nagyon ráerősített a magyar válogatott kapusának átigazolására. Néhány napja Tony Pulis kijelentette, hogy akár hatmillió fontot sem sajnálna, ha Fülöp az újonchoz igazolna. Ennyit nem kell fizetnie a Stoke-nak, de Fülöp minden bizonnyal a jövő hét elején átigazolhat. Hiába hitegette Roy Keane a magyar kapust, hogy számít rá, a Sunderland felkészülési meccsein rendre a skót válogatott Craig Gordon kapott bizonyítási lehetőséget, míg Fülöp csak a kispadot koptatta.

Fülöp Stoke City-nél történő szerepvállalása akkor került ismét előtérbe, miután kiderült, hogy a legutóbbi szezonban a másodosztály ezüstérmese nem tudja leigazolni Scott Carsont, a Liverpool egykori kapusát, aki éppen a Stoke-t megelőző West Bromwich Albionba szerződött.