Olga, Liliána
20 °C
35 °C

Podolskit szeretné megszerezni a Roma

2008.07.29. 07:40 Módosítva: 2008.07.29. 11:13
Lampard helyett a ghánai Muntari érkezik az Inter középpályájára, a Roma németeket akar, a Real nem száll le Van der Vaartról, de a Chelsea sem Kakáról. Újabb átigazolási hírek a nemzetközi futballban.

A hétfő legfontosabb hírét az Inter szolgáltatta, ahogy korábban is írtuk, aláírás került Muntari szerződésére. Mourinho így kicsit többet költött az áhított belső középpályásra, mint amennyit Lampardra szánt volna (az angolért kínált 11 millió után a ghánai 14-be került), de elhozatalával bizonyosan kisebb kockázatot vállalt a portugál. Muntari korábban már játszott a Serie A-ban, ráadásul még csak 23 éves.

Az Inter nem tett le Quaresmáról sem, a portugál szélső átigazolásáról szóló hír a napokban kilépett a pletykák sorából, amikor a Porto vezetői is megerősítették, hogy a milánóaik szeretnék soraikban tudni a játékost. Mourinho a 4-3-3-as rendszert kedveli a legjobban, és a balszélre elhozott római Mancini után most gyors, technikás jobbszélsőt keres, Quaresma tökéletes választásnak tűnik.

A Roma idén eddig megvált két szélsőjétől, a brazil Mancinitől és a francia Giulytól, és inkább a védelmét erősítette meg (Loria és Riise érkezett), most azonban úgy tűnik, Spalletti edző is elszánta magát, és támadókat vesz. Nem is akárkiket, a Bayern München két játékosát, Klosét és Podolskit szemelte ki a távozók által hagyott űr betöltésére.

Podolski valószínűleg drága lesz, de kétségkívül rá lenne nagyobb szüksége a Romának, hiszen Mancini helyén ugyan játszott párszor tavaly Vucinic, de a montenegróinak nem ez a kedvenc posztja. A német válogatott támadó így komoly erősítést jelentene. Klose is jó választásnak tűnik, hiszen Totti elég sérülékeny, Esposito kevés lehetőséget kap, így egy igazi befejező csatár elkél a Romában.

Eto’o hiába játszott jól és szerzett gólt a Barca skóciai túráján, Guardiola változatlanul nem vele képzeli el a jövőt, így nem csoda, hogy egyre többet hallani arról, hogy elcserélnék Trezeguet-vel. A francia helyzete annyiban pikáns a Juventusban, hogy a posztjára igazolt Amauri szórja a gólokat az előkészületi meccseken, és a tavalyi szezont a francia árnyékában töltő Iaquinta is remekül teljesít.

A Juventus mégsem kíván mindenáron megválni a francia gólzsáktól, így ismét képbe került Eto’o francia kapcsolata. A Lyon most már nem zárkózik el attól, hogy Eto’oért és némi készpénzért cserébe átengedje a katalánoknak a francia válogatott Benzemát. A két felmerülő kérdés közül a könnyebben megválaszolható az, hogy a Lyon vajon ki tudja-e gazdálkodni a kameruni magas fizetését, azt pedig az idő dönthetné el, hogy Benzema hogy jönne ki egy sorban Henryval.

Valószínűleg erősen megsínyli a Chelsea és a Milan kapcsolata a londoniak egyre fokozódó érdeklődését a milánóiak karmestere, Kaká iránt, hiszen miután az érte ajánlott horribilis összeg visszautasításával Ancelotti egyértelműen jelezte, a brazil nem eladó, a Chelsea most a játékos fejét igyekszik elcsavarni ép ésszel nehezen felfogagható, havi egymillió fontos fizetéssel. Gáláns, de a legkevésbé sem elegáns manőver.

A Real (talán már Robinho pótlására is gondolva) van der Vaartot környékezi szakadatlanul, de az érte kínált 6 millió eurós első ajánlatot csípőből visszautasította a Hamburg. A spanyol sajtó úgy sejti, a második megkeresésben pont a fenti összeg dupláját kínálták a holland középpályásért, és mivel jövő héten az Emirates-kupán találkozik a két csapat, talán nyélbe is ütik az üzletet. Van der Vaart az Eb-n az egyik legjobb holland játékos volt, a fenti összeg így szolidnak tűnik érte.

További hírek röviden: Arsavin sokallja az érte kért 23 millió fontot, a Milan Borriello sérülése után újra tapogatózni kezdett Sevcsenko-ügyben, a Liverpool Rafinhát támadja, Mutu biztosan nem megy Romába, Ferguson magányomozókkal figyelteti C. Ronaldót, Scolari pedig kijelentette, hogy mindent megnyer idén a Chelsea-vel.