Oszkár
20 °C
29 °C

Németh K. kezdő lesz a Liverpoolban

2008.07.30. 13:57 Módosítva: 2008.07.30. 14:04
A magyar játékos a Villarreal elleni felkészülési meccsen először szerepelhet a nagycsapatban. A Liverpool összetétele erősen tartalékos lesz, a tehetséges tinédzser bizonyíthat.

Megadta kezdőcsapatát a Villarreal elleni edzőmeccsre Rafa Benitez, a Liverpool labdarúgócsapatának edzője. Ebben nem az a legnagyobb szenzáció, hogy már szerepelhet benne az egy napja szerződtetett Robbie Keane, hanem az, hogy a kezdők közé jelölte Németh Krisztiánt.

A magyar játékos az U19-es Európa-bajnokságon is a bronzérmes válogatott egyik legjobbja volt, két góljával jelentős érdemeket szerzett.

Németh tavaly nyáron került a Pool reserve csapatához, amellyel az idén bajnoki címet nyert. Ebben is nagy szerepet vállalt, számos gólt szerzett, a szurkolók a tavalyi év egyik legjobb igazolásának nevezték.

Benitez azzal indokolta döntését, hogy Németh a teljesítménye alapján megérdemli a lehetőséget, hogy a nagycsapatban is bizonyítson. A spanyol kiemelte a játékos gólérzékenységét és 18 esztendős korához képest kiemelkedő játékintelligenciáját.

”Sokat várunk tőle, de ehhez továbbra is keményen kell dolgoznia nap mint nap, hiszen csak így fejlődhet. Krisztiánban az a jó, hogy szeret tanulni és az edzői stábbal dolgozni, ami nagy hasznára válik a jövőben” - méltatta Benitez a magyar játékost, akinek a megszerzését negy eredménynek tartja.

Nem árt megjegyezni: nem Németh az egyetlen, akit elvittek a reserve csapatból Spanyolországba, rajta kívül Stephen Darby, Jay Spearing, Daniel, Pacheco, Emiliano Insua, és Damien Plessis is tagja az utazó keretnek.