Oszkár
20 °C
29 °C

A Debrecen is kiszenvedte a továbbjutást

2008.07.31. 22:28 Módosítva: 2008.07.31. 22:32
A magyar vicebajnok a kazahsztáni döntetlen után 1-0-ra legyőzte a Sahtyor Karagandát. Utoljára öt éve vette sikeresen két csapat is az UEFA-kupa selejtezőinek e szakaszát.

A Debrecen olcsó jegyekkel próbálta vonzóvá tenni a mérkőzést, de ez nem hozott akkora sikert, 5000-en nézték a találkozót. A csapat három sérültje, Bernáth, Rudolf és Mészáros is vállalta a játékot.

A magyar csapat kezdett jobban. Előbb Bogdanovics helyezett alig mellé, Leandro nagy kapufát lőtt szabadrúgásból, a 10. perc végén Mészáros veszélyeztetett, de gól nem született. Enyhe mezőnyfölény és egy kényszerű csere jellemezte az első félidő első felét. A 21. percben Komlósi bicegett le, helyére Szűcs István állt be.

Rudolf Gergely a magyar bajnoki nyitányon is bizonyította gólérzékenységét. Az ő duplájával fordított a Loki. Most 38. percben az ő góljával állt továbbjutásra a Debrecen, Bernáth beadását értékesítette. Egygólos előnnyel és magyar továbbjutási reményekkel mentek pihenni a csapatok.

Sok minden nem történt a második játékrész első negyedórájában, csak annyi, hogy a kazah csapat az első veszélyes akciója elhalt, köszönhetően a magyar védőknek, főképp Szűcsnek. Unalmasan csordogáltak a percek, a Debrecen elégedett volt az eredménnyel, a Sahtyor nem volt képes veszélyes akciókra.

A találkozó utolsó negyedórájában is a Debrecen maradt aktívabb. Bernáthot kis híján a kiállították, miután bután rácsúszott a kazah kapusra. Később Kerekes és Cvitkovics is hibázott helyzetben.

A végére teljesen elfáradt mindkét csapat. A játékvezető négy percet hosszabbított. Ekkor előbb a debreceni, majd a kazah kapu előtt akadt gólszerzési lehetőség, de több gól nem esett. Öt év után ismét kupameccset nyert a Debrecen, ami azt jelenti, hogy mindkét csapatunk továbbjutott az UEFA-kupa első selejtező fordulójából.

Utoljára öt éve, a 2003/04-es szezonban fordult elő, hogy azonos selejtezőkörből két magyar csapat menjen tovább. Akkor a Debrecen egy litván, a Ferencváros egy máltai ellenféllel szemben volt sikeres az UEFA-kupa selejtező fordulójában.

Debreceni VSC-Sahtyor Karaganda 1-0 (1-0)

Debrecen, 5000 néző, vezette: Lars Christoffersen (dán)

Debreceni VSC: Polekszics – Bernáth, Komlósi (Szűcs, 21.), Mészáros, Takács, Huszák (Dombi, 69.), Kiss, Lenadro, Cvitkovics, Rudolf, Bogdanovics (Kerekes, 46.). Edző: Herczeg András.

Sahtyor Karaganda: Lorija – Kiszlicin, Djordjevics, Kornyijenko, Rusnac, Glusko, Lovcsev, Kenetajev (Szamcsenko, 46.), Asirbekov (Kozsusko, 73.), Pacanda, Perics. Edző: Ivan Azovszkij.

Gólszerő: Rudolf (38.).

Sárga lap: Bernáth, Huszák, Takács ill. Glusko, Szamcsenko, Perics.

Továbbjutott a Debreceni VSC 2-1-es összesítéssel.