Domonkos, Dominika
17 °C
28 °C

Németh 24 percet játszott a Liverpoolban

2008.07.31. 09:20
A második félidő elején beküldött magyar csatárnak egy veszélyes lövésre volt ideje. A Liverpool 0-0-ra végzett a Villarreallal, a mérkőzés nem hozott magas színvonalú játékot, de szolgált néhány érdekességgel.

A Liverpool az előzetes hírekkel ellentétben Németh Krisztián nélkül kezdett az El Madrigal stadionban, ahol a legutóbbi szezon spanyol ezüstérmesével, a Villarreallal találkozott. Ott volt az új szerzemény Robbie Keane, és bár nem azon a poszton játszott, ahova vártuk, kis híján gólt szerzett, kifejezetten jól mozgott (bizonyos csapattársak számára úgy tűnt, túl jól).

Németh végül szerepet kapott, a második félidő elején, de ezúttal a neki jutott meglehetősen kevés játékperc alatt nem sok mindent mutatott, lecserélése előtt percekkel a fiatal csatártárs, Pacheco által letett labdából remek lövést küldött épphogy a kapu fölé.

Ez sajnos az utolsó megmozdulása volt, Fernando Torres váltotta, és itt átadnánk a szót a SkySports szakkommentátorának, Phil Babbnak: „Egyszerűen nem értem, mi szükség van erre. Egy ilyen meccsen inkább önbizalmat kellene szerezniük a srácoknak, az ilyen húzásokkal Benítez inkább elbizonytalanítja őket. Akkor mi értelme van elhozni őket?”

A Pepe Reina-emlékmeccs

Furcsa lehet, hogy a Liverpool a felkészülés ezen szakaszában nem a világ másik végén bohóckodik, ennek oka pedig nem más, mint jelenlegi kapusuk, az angol bajnokság Golden Glove-díjának birtokosa, Pepe Reina. A nyáron Európa-bajnoki címet szerzett kapus a Villarrealtól érkezett a Liverpoolhoz, és az adás-vételin rajta volt, hogy játszanak egy barátságos meccset a szezon előtt. Lejátszották.

A mérkőzésen nem született gól, bár helyzet mindkét kapu előtt adódott. A legszebb megmozdulásra a ráadásig kellett várni, ekkor Xabi Alonso tett a tizenhatos vonalára hajszálpontosan egy szögletet, amit a szurkolók által Gerrard-utódnak tartott Spearing kapásból alig bombázott mellé.

A Liverpool a szokatlannak mondható, többek között a Roma által szívesen alkalmazott 4-2-3-1 rendszerben játszott. A két szélsővel egy sorban kapott helyet Keane, onnan lépett fel vagy Voronyin, vagy Ngog mellé (Torres csak az utolsó húsz percre szállt be), Gerrard, és a remekül játszó Plessis védekező feladatokat látott el. A Liverpool szurkolóit megnyugtathatja, hogy a védelem közepén Skrtel szinte hibátlanul tette a dolgát.

A Liverpool Spanyolországból Skóciába utazik, azt nem tudjuk, hogy a Rangers elleni (augusztus 2.) mérkőzésre kijelölt keretben helyet kap-e Németh Krisztián.