Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Hertha is vinné Huszti Szabolcsot

2008.09.01. 12:35 Módosítva: 2015-05-21 04:23:56
Gyengén kezdte a szezont a Hannover a Bundesligában, és az eredmények elmaradásának egyik oka Huszti Szabolcs lélektelen játéka. Legalábbis Dieter Hecking edző szerint, aki a hét közi edzőmérkőzésen már ki is hagyta a magyar középpályást, így senkit sem ért váratlanul, hogy a Stuttgartba utazó keretnek sem lett tagja.

Közel fél éve húzódik a Huszti és a klub közötti huzavona a szerződéshosszabbításról. A 2009-ben lejáró kontraktust 2012-ig tolta volna ki a Hannover, de a magyar játékos nem volt megelégedve a szerződésben foglalt fizetéssel. Főképp azzal, hogy információk szerint akad olyan játékos, aki a kispadot koptatva is többet keres Husztinál. Aki évi kétmillió eurós fizetésre tartana igényt, amelyet a korábbi hírek szerint Bundesliga két csapata, a Hamburg és a Borussia Dortmund is szívesen megadna.

Huszti mellett a Bayern Münchentől érkezett Valerien Ismael is kimaradt hét végén, de míg a francia játékos fizikálisan nem érte utol magát, addig a magyart pedagógiai okoból hagyta ki a szakvezetés. „Szabolcsnak előbb a fejében kellene rendet tenni” – indokolta a döntését Hecking edző. Csapata az első fordulóban a Schalkétól 3-0-s vereséget szenvedett, majd a Cottbus elleni hazai 0-0 következett. Huszti az első meccsen 5-ös, a másodikon 5,5-es osztályzatot kapott a Kickertől, ami a leggyengébb 6-ost figyelembe véve igen szerény produkció.

Vladan Filipovics, a játékos menedzsere elismerte, több klubbal is tárgyalásban állnak, de a Hannoverische Allgemeine Zeitungban nyilatkozó Martin Kind, a Hannover klubigazgatója azt mondta, nem hallott sem a Hamburg, sem a Dortmund érdeklődéséről. Megy a huzavona, a játékos menedzsere ígéri, hétfő estig mindenféleképpen döntés születik. Több ideje nincs, ugyanis ekkor zárul az európai átigazolási időszak.

Nincs könnyű dolga Husztinak, ami az esetleges hamburgi jövőjét illeti. A HSV szombaton leigazolta a Fluminensétől Thigao Nevest, aki bal oldali támadóként, illetve támadó középpályásként is bevethető, gyakorlatilag tehát Huszti posztján szerepel. A Bild szerint a Hertha is érdeklődik Huszti iránt, miután a berliniek nem tudták megszerezni a Fluminense középpályását, Dario Concát, így a magyar szeretnék. Erről Martin Kind a következőt mondta: „Igen, tudunk róla, de az ajánlat nem olyan, amire mi számítottunk.” A Bild szerint a Hertha 1 milliót kínált, a Hannover 3-at szeretne.