Timót, Xénia
-3 °C
4 °C

A Hertha is vinné Huszti Szabolcsot

2008.09.01. 12:35 Módosítva: 2015-05-21 04:23:56
Gyengén kezdte a szezont a Hannover a Bundesligában, és az eredmények elmaradásának egyik oka Huszti Szabolcs lélektelen játéka. Legalábbis Dieter Hecking edző szerint, aki a hét közi edzőmérkőzésen már ki is hagyta a magyar középpályást, így senkit sem ért váratlanul, hogy a Stuttgartba utazó keretnek sem lett tagja.

Közel fél éve húzódik a Huszti és a klub közötti huzavona a szerződéshosszabbításról. A 2009-ben lejáró kontraktust 2012-ig tolta volna ki a Hannover, de a magyar játékos nem volt megelégedve a szerződésben foglalt fizetéssel. Főképp azzal, hogy információk szerint akad olyan játékos, aki a kispadot koptatva is többet keres Husztinál. Aki évi kétmillió eurós fizetésre tartana igényt, amelyet a korábbi hírek szerint Bundesliga két csapata, a Hamburg és a Borussia Dortmund is szívesen megadna.

Huszti mellett a Bayern Münchentől érkezett Valerien Ismael is kimaradt hét végén, de míg a francia játékos fizikálisan nem érte utol magát, addig a magyart pedagógiai okoból hagyta ki a szakvezetés. „Szabolcsnak előbb a fejében kellene rendet tenni” – indokolta a döntését Hecking edző. Csapata az első fordulóban a Schalkétól 3-0-s vereséget szenvedett, majd a Cottbus elleni hazai 0-0 következett. Huszti az első meccsen 5-ös, a másodikon 5,5-es osztályzatot kapott a Kickertől, ami a leggyengébb 6-ost figyelembe véve igen szerény produkció.

Vladan Filipovics, a játékos menedzsere elismerte, több klubbal is tárgyalásban állnak, de a Hannoverische Allgemeine Zeitungban nyilatkozó Martin Kind, a Hannover klubigazgatója azt mondta, nem hallott sem a Hamburg, sem a Dortmund érdeklődéséről. Megy a huzavona, a játékos menedzsere ígéri, hétfő estig mindenféleképpen döntés születik. Több ideje nincs, ugyanis ekkor zárul az európai átigazolási időszak.

Nincs könnyű dolga Husztinak, ami az esetleges hamburgi jövőjét illeti. A HSV szombaton leigazolta a Fluminensétől Thigao Nevest, aki bal oldali támadóként, illetve támadó középpályásként is bevethető, gyakorlatilag tehát Huszti posztján szerepel. A Bild szerint a Hertha is érdeklődik Huszti iránt, miután a berliniek nem tudták megszerezni a Fluminense középpályását, Dario Concát, így a magyar szeretnék. Erről Martin Kind a következőt mondta: „Igen, tudunk róla, de az ajánlat nem olyan, amire mi számítottunk.” A Bild szerint a Hertha 1 milliót kínált, a Hannover 3-at szeretne.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!