Eufrozina, Kende
4 °C
15 °C

Összeesett az edzésen a Diósgyőr-játékos

2008.09.02. 14:36 Módosítva: 2015-05-21 04:23:16
A 19 esztendős Gahwagi Nebilt szerdáig az intenzív osztályon tartják kivizsgáláson. A labdarúgó elvesztette az eszmélet, nagyon rosszul volt.

Edzésen esett össze a Diósgyőr 19 esztendős labdarúgója, Gahwagi Nebil. A labdarúgó futás közben összeesett, rövid időre elvesztette az eszméletét, miután magához tért, tekintete zavaros volt, de tudott kommunikálni. A kiérkező mentősök stabilizálták az állapotát, majd alapos kivizsgálásra kórházba szállították.

"Nagyon megijedtünk, de mindenki, amiben tudott segített, azonnal vizeztük a tarkóját, igyekeztünk minél több levegőhöz juttatni. Nebilnek nagyon hevesen vert a szíve az összeesés után, a pulzusa alig volt tapintható" - mondta Horváth Ferenc, a DVTK technikai munkatársa.

A líbiai édesapától származó, de Magyarországon született Nebilt először az ambulanciára vitték, ahonnan az adatfelvétel után az intenzív osztályra került. Az orvosok szerint szerda reggelig biztosan az intenzíven marad.

A játékos - aki eddig nem játszott egyetlen percet sem a DVTK-ban - futás közben esett össze, a mentők öt percen belül a helyszínen voltak, megmérték a vércukor szintjét, amely normális volt, de mivel a pulzus nehezen volt tapintható, és erősen vert a szíve, a Diósgyőri Kórház belgyógyászatára szállították.

"Az tűnt fel, hogy a futás közben többször is lemaradt a többiektől. Aztán egyik pillanatról a másikra összeesett. Nagyon megijedtünk. Jelenleg rajta van az EKG, ez holnapig rajta is marad. Az orvosok szerint megfigyelik, aztán pedig alapos kivizsgálás veszi kezdetét. Vérvétel, terheléses vizsgálat, a laboratóriumi eredmények birtokában lehet pontosan megállapítani, hogy mi idézte elő a történteket" - mondta Horváth.

A hétvégén a Köln török labdarúgója, Ümit Özat is a pályán lett rosszul, amikor csapata a Karlsruhe vendégeként lépett pályára. Az orvosi vizsgálatok szerint a töröknek az volt a baja, hogy a mérkőzést megelőző napokban nem evett eleget.

Özatot szombaton kiengedték a kórházból, de még kérdéses, mikor térhet vissza.