Árpád
-2 °C
3 °C

Összeesett az edzésen a Diósgyőr-játékos

2008.09.02. 14:36 Módosítva: 2015-05-21 04:23:16
A 19 esztendős Gahwagi Nebilt szerdáig az intenzív osztályon tartják kivizsgáláson. A labdarúgó elvesztette az eszmélet, nagyon rosszul volt.

Edzésen esett össze a Diósgyőr 19 esztendős labdarúgója, Gahwagi Nebil. A labdarúgó futás közben összeesett, rövid időre elvesztette az eszméletét, miután magához tért, tekintete zavaros volt, de tudott kommunikálni. A kiérkező mentősök stabilizálták az állapotát, majd alapos kivizsgálásra kórházba szállították.

"Nagyon megijedtünk, de mindenki, amiben tudott segített, azonnal vizeztük a tarkóját, igyekeztünk minél több levegőhöz juttatni. Nebilnek nagyon hevesen vert a szíve az összeesés után, a pulzusa alig volt tapintható" - mondta Horváth Ferenc, a DVTK technikai munkatársa.

A líbiai édesapától származó, de Magyarországon született Nebilt először az ambulanciára vitték, ahonnan az adatfelvétel után az intenzív osztályra került. Az orvosok szerint szerda reggelig biztosan az intenzíven marad.

A játékos - aki eddig nem játszott egyetlen percet sem a DVTK-ban - futás közben esett össze, a mentők öt percen belül a helyszínen voltak, megmérték a vércukor szintjét, amely normális volt, de mivel a pulzus nehezen volt tapintható, és erősen vert a szíve, a Diósgyőri Kórház belgyógyászatára szállították.

"Az tűnt fel, hogy a futás közben többször is lemaradt a többiektől. Aztán egyik pillanatról a másikra összeesett. Nagyon megijedtünk. Jelenleg rajta van az EKG, ez holnapig rajta is marad. Az orvosok szerint megfigyelik, aztán pedig alapos kivizsgálás veszi kezdetét. Vérvétel, terheléses vizsgálat, a laboratóriumi eredmények birtokában lehet pontosan megállapítani, hogy mi idézte elő a történteket" - mondta Horváth.

A hétvégén a Köln török labdarúgója, Ümit Özat is a pályán lett rosszul, amikor csapata a Karlsruhe vendégeként lépett pályára. Az orvosi vizsgálatok szerint a töröknek az volt a baja, hogy a mérkőzést megelőző napokban nem evett eleget.

Özatot szombaton kiengedték a kórházból, de még kérdéses, mikor térhet vissza.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?