Viola
-6 °C
-2 °C

A fókacseles Kerlon a Chievót választotta

2008.09.02. 12:44
Kerlon, a fiatal támadó, akit a legkelendőbb brazil árucikknek tartottak, némi meglepetésre a Chievo játékosa lett. A fókacsel láttán kevés Serie A-védő fog összeesni a csodálattól, de a veronaiak szurkolói biztosan örülnek.

Kerlon a videómegosztók egyik nagy kedvence, biztosan sokan találkoztak már a fejével dekázó játékossal. Az úgynevezett fókacsel bemutatója a jelenlegi brazil futballpiac legkelendőbb árucikke (természetesen elsősorban azoknál a csapatoknál, akik hisznek még Denilson örökségében), a Cruzeiro most már volt támadója, Kerlon Moura Souza.

A Chievo az elmúlt szezont a másodosztályban töltötte, és a B-ligát megnyerve jutott vissza a Serie A-ba, az erősítésekkel mégis szinte az utolsó pillanatig vártak, a piac zárása előtt egy nappal vették csak kölcsön a római Mauro Espositót, majd a védelmüket az argentin Santiago Moreróval erősítették meg.

A legnagyobb durranás minden kétséget kizáróan a fiatal brazil cselgép, más kérdés, hogy az ilyen típusú játékosoknak egészen biztosan akadna megfelelőbb hely, mint egy várhatóan kiesés ellen küzdő kiscsapat – ráadásul Olaszországban.

Kerlon 20 éves, három éve a Cruzeiro játékosa (27 mérkőzésen mindössze 1 gólt szerzett), és az U15 korosztálytól egészen az U20-ig végigjárta az összes brazil korosztályos válogatottat. Legnagyobb eredménye, hogy 2005-ben a legjobb játékosnak választották a dél-amerikai U17-es kontinensbajnokságon. Jelenleg a közvetlen utánpótlásnak számító U21 keret tagja.

A mindössze 167 centi magas játékosnak a foquinha, a fókacsel hozta meg az ismertséget, de amellett, hogy remekül bánik a labdával, a szabadrúgások mögé is szívesen odaáll, bevethető csatárként és támadó középpályásként is. Hogy a Chievónak valóban rá volt-e szüksége, arra a szezon során megkapjuk a választ, de Esposito egyelőre hasznosabb igazolásnak tűnik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!