Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Be vagy rezelve, nem mered befújni?

2008.09.03. 14:44
A futballbajnokság 6. fordulójában Szombathelyen a Vasas 92. percben fejelt gólját elvette a játékvezető, mert a szöglet előtt reklamáló Sowunmi szabálytalankodott a beadásnál. Arany Tamás idén már nem vezet Vasas-meccset.

Az NB I. 6. fordulójának szombati Haladás-Vasas meccsét a hazai csapat nyerte 1-0-ra. A mérkőzés után az angyalföldi csapat arra kérte Vágner Lászlót, a Játékvezetői Bizottság elnökét, hogy a pályán és a pályán kívül tanúsított viselkedése miatt Arany Tamás játékvezetőt egy ideig ne küldje Vasas-meccsre. Vágner László erre szóbeli igéretet tett, írta a Nemzeti Sport.

Thomasnak köszönhetitek

Arany Tamás az Indexnek elmondta, sportszerű meccset vezetett egészen a 92. percig, a Vasas folyamatosan támadott az egyenlítésért. Akkor egy jobbszélről érkező Vasas-beadás elakadt az egyik hazai hátvédben, a játékos könyökéről pattant az alapvonalon túlra a labda.

Arany szögletet adott, mivel a kezezést nem itélte szándékosnak, tizenegyes pedig nem lehetett, mert az eset (mint a tévéfelvételeken jól látható) a tizenhatoson kívül történt.

A Vasas csereként beállt csatára, Thomas Sowunmi számon kérte a játékvezetőn, hogy Szombathelyen miért nem merik a bírók befújni a tizenegyest, miért vannak berezelve. Arany rendre utasította a játékost, és felszólította, hogy a játékkal törődjön.

Jött a szöglet, a beadásnál a felugró Sowunmi a levegőben szabálytalankodott. Arany a lökést azonnal lefújta, a csatár így érvénytelen gólt fejelt, szabadrúgással jött a Haladás. Az itéletet mindenki tudomásul vette, Sowunmi is csak legyintett egyet, és elindult kifelé.

A lefújás után a játékvezető Antal Péternek, a Vasas technikai vezetőjének kérdésére azt mondta, a vereséget "Thomasnak köszönhetitek". Arany Tamás elmondása szerint ezt úgy értette, ha a csatár nem szabálytalankodik a szögletnél, kiegyenlíthetett volna.

Ezt a kijelentést értette úgy a Vasas képviselője, hogy Sowunmi szöglet előtti reklamálása miatt állt bosszút a játékvezető, és érvénytelenítette a gólt.

Ha nem kéri a Vasas, akkor is levették volna

Vágner László, a Játékvezetői Bizottság elnöke az Indexnek elmondta, ha a klub nem kéri, akkor is levették volna a Vasas-meccsekről Aranyt. A bajnokság előtt bármely csapat leiratkozhat bármely bíróról.

Szezon közben ritkán hoznak ilyen döntést, de minden olyan esetben, ha egy klub és egy játékvezető konfliktusba keveredik, az a szokás, hogy az adott bírót egy ideig nem küldik az adott csapat meccseire. Arany Tamás az ősszel biztosan nem fúj már Vasas-meccsen, ez az összes érintett érdeke.

Ezzel a győzelemmel a Haladás - éppen a Vasast megelőzve - feljött a bajnokság harmadik helyére.