Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Gattuso árokba esett és kezét törte

2008.09.08. 19:46
Az olasz játékos megküzdött egy bedobásért, majd a süllyesztett kispadok betonjára zuhant. A Milan középpályása megütötte a fejét és eltörte a kezét, meg kellett műteni. Hetekig nem játszhat.

Az olasz labdarúgó-válogatott szombaton idegenben nyert 2-1-re Ciprus ellen. Az olaszok Di Natale révén csak a 92. percben szerezték meg a győztes gólt. A világbajnoki címvédő szerdán Grúziát fogadja. Ezen a meccsen biztosan nem játszik Gennaro Gattuso, a Milan középpályása, aki vasárnap egy edzőmeccsen súlyos sérülést szenvedett.

A szombaton csak csereként pályára lépő játékos az Olaszországban készülő szerződés nélküliek csapatával vívott meccsen sérült meg. Ebbe a társaságba olyanok tartoznak, akiknek senkivel nincs szerződésük, így jövő március végéig bármikor, bárkivel megállapodhatnak, szabadon igazolhatóak.

Gattuso az oldalvonalnál küzdött éppen, és megmentette a labdát, nehogy bedobás legyen belőle. A lendület azonban tovább vitte, háttal hagyta el a pályát, majd három lépés után beesett a közel egy méter mélyen lévő süllyesztett kispadhoz.

Többen segítségére siettek, szemmel láthatóan nem értette, hol is van. Erősen beverte a fejét, és mint a későbbi orvosi vizsgálatok kimutatták, a bal kezében eltört egy csont. Még vasárnap este megműtötték, felépülése hetekig is eltarthat.

Marcelo Lippi szövetségi kapitány – aki az eset után dühében a kispadhoz vágta a labdát – a sérült labdarúgó helyére a palermói Antonio Nocelinót hívta be.

Gattusót hétfőn kiengedték a kórházból, vissza is ment elköszönni a Gorizia mellett edzőtáborozó csapathoz. Humora nem hagyta el, azt mondta, rájött, hogy a kispad mindig kemény.

"Rosszabb is történhet az életben, de legalább megtanultam, a kispad nagyot üt, mert betonból van. Minden 20 másodperc alatt történt, beestem az árokba, még jó hogy nem a fejem sérült meg. Bírom a fájdalmat, igaz, a mentőorvos sem vigasztalt, csak azt mondta, na, ilyet sem láttam még" – mondta a Gazettának a 30 esztendős középpályás.