Albert, Lipót
2 °C
12 °C

C. Ronaldót odaadnák a Man Citynek

2008.09.09. 07:21 Módosítva: 2008-09-09 10:35:30
140 millió fontért megszerezhetné a Manchester City a Unitedtől a portugál futballistát, állítja David Gill, a sztárcsapat elnöke. Az összeg gazdasági szempontból visszautasíthatatlan lenne.

Megfontolná Cristiano Ronaldo eladását a Manchester Citynek a város híresebb csapatát, a Unitedet irányító David Gill, ha tényleg 140 millió fontot adnának érte.

”A Real Madrid 80 milliót fizetett volna, de ennyiért nem lehet elhozni. Szerintem 135-140 millióba kerülne egy ilyen futballista, amit mi meg is adnánk” – mondta Suleiman Al-Fahim, a Cityt megvásárló abu-dzabi ADUG befektetőcsoport képviselője.

A két rivális klub közötti üzletet valószínűtlennek tartja Gill, de nem elképzelhetetlennek.

cron

”Nem hiszem, hogy komolyan gondolja, és nem is akarjuk eladni a legjobb játékosainkat, de az ajánlatot megbeszélnénk az edzővel és a tulajdonosokkal, mivel ez óriási összeg egyetlen emberért. Rengeteg pénz kellene, hogy a város másik felébe költözzön, erről csak az egyesület vezetői dönthetnek. Egy ilyen ajánlat fejre állítaná az egész futballvilágot” – nyilatkozta a The Sunnak a United-elnök.

Ahogy a Liverpool, a Chelsea és az Arsenal, úgy az MU is több száz millió fontos adósságot görget, amelynek kiegyenlítése hosszú távra van ütemezve, ám egy ilyen biznisz felgyorsítaná.

A Unitedet birtokló amerikai Glazer család eddig mindenben egyetértett a menedzser Sir Alex Fergusonnal, aki a nyáron sikerrel védte meg kedvenc játékosát a Realtól, de lehet, hogy az arabok gazdaságilag visszautasíthatatlan ajánlattal állnak elő.

Al-Fahim állítja, a januári átigazolási hónapban több sztárért is be fognak jelentkezni: ”ajánlatot tesznek, aztán várják, mi történik”. Eddig egy sztárt vettek, a brazil Robinhót a Real Madridtól, brit rekordot jelentő 32,5 millió fontért.

160 ezer fontos fizetést adtak neki hetente, Cristiano Ronaldo bére biztosan elérné a 200 ezret.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?