Menyhért, Mirjam
18 °C
33 °C

C. Ronaldót odaadnák a Man Citynek

2008.09.09. 07:21 Módosítva: 2008-09-09 10:35:30
140 millió fontért megszerezhetné a Manchester City a Unitedtől a portugál futballistát, állítja David Gill, a sztárcsapat elnöke. Az összeg gazdasági szempontból visszautasíthatatlan lenne.

Megfontolná Cristiano Ronaldo eladását a Manchester Citynek a város híresebb csapatát, a Unitedet irányító David Gill, ha tényleg 140 millió fontot adnának érte.

”A Real Madrid 80 milliót fizetett volna, de ennyiért nem lehet elhozni. Szerintem 135-140 millióba kerülne egy ilyen futballista, amit mi meg is adnánk” – mondta Suleiman Al-Fahim, a Cityt megvásárló abu-dzabi ADUG befektetőcsoport képviselője.

A két rivális klub közötti üzletet valószínűtlennek tartja Gill, de nem elképzelhetetlennek.

cron

”Nem hiszem, hogy komolyan gondolja, és nem is akarjuk eladni a legjobb játékosainkat, de az ajánlatot megbeszélnénk az edzővel és a tulajdonosokkal, mivel ez óriási összeg egyetlen emberért. Rengeteg pénz kellene, hogy a város másik felébe költözzön, erről csak az egyesület vezetői dönthetnek. Egy ilyen ajánlat fejre állítaná az egész futballvilágot” – nyilatkozta a The Sunnak a United-elnök.

Ahogy a Liverpool, a Chelsea és az Arsenal, úgy az MU is több száz millió fontos adósságot görget, amelynek kiegyenlítése hosszú távra van ütemezve, ám egy ilyen biznisz felgyorsítaná.

A Unitedet birtokló amerikai Glazer család eddig mindenben egyetértett a menedzser Sir Alex Fergusonnal, aki a nyáron sikerrel védte meg kedvenc játékosát a Realtól, de lehet, hogy az arabok gazdaságilag visszautasíthatatlan ajánlattal állnak elő.

Al-Fahim állítja, a januári átigazolási hónapban több sztárért is be fognak jelentkezni: ”ajánlatot tesznek, aztán várják, mi történik”. Eddig egy sztárt vettek, a brazil Robinhót a Real Madridtól, brit rekordot jelentő 32,5 millió fontért.

160 ezer fontos fizetést adtak neki hetente, Cristiano Ronaldo bére biztosan elérné a 200 ezret.