Etelka, Aletta
-5 °C
0 °C

Szurkolóknak nyílik temető Hamburgban

2008.09.10. 10:26
Az 500 férőhelyesre tervezett legcsendesebb szektorba csak a Hamburg szurkolói kerülhetnek, a sírokat a Nordbank Arena eredeti gyeptéglái borítják majd, a bejáratot futballkapuról mintázták.

Temető nyílik a német Bundesligában szereplő Hamburger SV leghűségesebb szurkolóinak. A stadiontól látótávolságra lévő nyughely - amelyet a városi köztemetőről választottak le - bejáratát futballkapuról mintázták, a sírok borítását pedig a HSH Nordbank Arena eredeti gyeptéglái alkotják.

"Néhány napon belül sor kerül az első HSV-gyászszertartásra" - jelentette be Christian Reichert, a klub elnökségi tagja. A kikötővárosi egyesület mintegy 500 férőhelyesre tervezi a legcsendesebb szektort.

000T TRDV422280

A hamburgiak már korábban is bizonyították, klubhűségük és futballszeretetük nem ismer határokat. Már az előző szezonban is kérhettek futballtemetést. Ennek értelmében aki akarja, a klub színeinek megfelelően kék koporsóban - amelyen fehérrel látható az egyesület címere - helyezik örök nyugalomra.

A szurkolókat az sem riasztja vissza, hogy egy szertartás akár 3000 euróba is kerülhet. A Hamburg szurkolói csak a temető létrehozásában úttörők, hiszen a Dortmund és a Schalke szurkolói már évek óta kérhetik hamvaik elhelyezését csapatuk címerével díszített, labda formájú urnába.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!