Orsolya
7 °C
15 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Ha így játszunk, kint leszünk a vb-n

2008.09.11. 11:26 Módosítva: 2008-09-11 13:20:07
A svéd-magyaron bő félórányi jó játék után akadt magyar szurkoló, aki már a vb-n látta a válogatottat. Később szomorkodott, de a magyar gólnak hála mégis jókedvűen ment aludni. 11 éves szakkommentátorunk elemez.

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-es vereséget szenvedett Svédországban világbajnoki selejtezőn. A meccset nemcsak rovatunk arra hivatott tagjai nézték végig, hanem névtelenséget kérő 11 éves szakkommentátorunk is. Ért hozzá, hat éve játszik egy budapesti csapatban.

Szakkommentátorunk a meccs előtt döntetlent remélt, aztán egy darabig csendben figyelte a találkozót. Dárdai a 13. percben lőtt, tíz méterrel mellé: „Ha ilyet lőnék, Pista bácsi már kiabálna.”

Négy perccel később lényegre törően megjegyezte: „Szerintem tök jók vagyunk.” Amikor a 21. percben Huszti keményen szerelte Ibrahimovicot, tisztán lábat látott, aztán a sokadik szép magyar támadás után jött a nap kérdése: „Mi vagyunk ilyen jók, vagy a svédek ennyire bénák?”

A 35. percben már igen lelkes volt: „Ha így játszunk, kint leszünk a vb-n.” A félidőt egy újabb kimaradt magyar helyzet után a „Basszus, emberek, valaki lőjön már egy gólt” mondattal zárta le.

A második játékrész ugyanúgy kezdődött, ahogy az első végződött, Huszti remek helyzetből visszagurított, a szakkommentátor meg ismét arra lyukadt ki: „Rúgja már be valaki.” Vadócz lapos lövésénél konkrét tanács hangzott el: „Lője pattogósan, azt nem szeretik a kapusok, azt a legszarabb védeni.”

Babos hatalmas bravúrja után kezdett visszakozni, már úgy érezte, mégsem biztos a vb-részvétel. Az első gól után: „Basszus, kurva Källström!” A második találat előtt már akkor gólt mondott, amikor Holmén átvette a labdát, és kapu felé fordult. Máris kezdett hozzászokni ahhoz, hogy mégsem leszünk ott 2010-ben Dél-Afrikában.

Később megállapította, nincs csatárunk. Ibrahimovic bravúros sarkazásos passza után a nem különösebben eredeti „Hoppá! Hoppá! Hoppá!” hangzott el, majd a 80. percben, egy újabb kimaradt magyar helyzet után leszögezte: „A gólhelyzetből sikerült kihozni egy bedobást.”

A magyar gólnál örült, ahogy megszületett, attól pedig úgy nevetett, majdnem leesett az ágyról. Legalább a vereség ellenére is jókedvűen feküdt le. Végső soron mi is.