Ágnes
-5 °C
2 °C

Ha így játszunk, kint leszünk a vb-n

2008.09.11. 11:26 Módosítva: 2008-09-11 13:20:07
A svéd-magyaron bő félórányi jó játék után akadt magyar szurkoló, aki már a vb-n látta a válogatottat. Később szomorkodott, de a magyar gólnak hála mégis jókedvűen ment aludni. 11 éves szakkommentátorunk elemez.

A magyar labdarúgó-válogatott 2-1-es vereséget szenvedett Svédországban világbajnoki selejtezőn. A meccset nemcsak rovatunk arra hivatott tagjai nézték végig, hanem névtelenséget kérő 11 éves szakkommentátorunk is. Ért hozzá, hat éve játszik egy budapesti csapatban.

Szakkommentátorunk a meccs előtt döntetlent remélt, aztán egy darabig csendben figyelte a találkozót. Dárdai a 13. percben lőtt, tíz méterrel mellé: „Ha ilyet lőnék, Pista bácsi már kiabálna.”

Négy perccel később lényegre törően megjegyezte: „Szerintem tök jók vagyunk.” Amikor a 21. percben Huszti keményen szerelte Ibrahimovicot, tisztán lábat látott, aztán a sokadik szép magyar támadás után jött a nap kérdése: „Mi vagyunk ilyen jók, vagy a svédek ennyire bénák?”

A 35. percben már igen lelkes volt: „Ha így játszunk, kint leszünk a vb-n.” A félidőt egy újabb kimaradt magyar helyzet után a „Basszus, emberek, valaki lőjön már egy gólt” mondattal zárta le.

A második játékrész ugyanúgy kezdődött, ahogy az első végződött, Huszti remek helyzetből visszagurított, a szakkommentátor meg ismét arra lyukadt ki: „Rúgja már be valaki.” Vadócz lapos lövésénél konkrét tanács hangzott el: „Lője pattogósan, azt nem szeretik a kapusok, azt a legszarabb védeni.”

Babos hatalmas bravúrja után kezdett visszakozni, már úgy érezte, mégsem biztos a vb-részvétel. Az első gól után: „Basszus, kurva Källström!” A második találat előtt már akkor gólt mondott, amikor Holmén átvette a labdát, és kapu felé fordult. Máris kezdett hozzászokni ahhoz, hogy mégsem leszünk ott 2010-ben Dél-Afrikában.

Később megállapította, nincs csatárunk. Ibrahimovic bravúros sarkazásos passza után a nem különösebben eredeti „Hoppá! Hoppá! Hoppá!” hangzott el, majd a 80. percben, egy újabb kimaradt magyar helyzet után leszögezte: „A gólhelyzetből sikerült kihozni egy bedobást.”

A magyar gólnál örült, ahogy megszületett, attól pedig úgy nevetett, majdnem leesett az ágyról. Legalább a vereség ellenére is jókedvűen feküdt le. Végső soron mi is.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!