Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kihagytam, de nem dőlt össze a világ

2008.09.16. 12:30
A Herthánál kijelölték, ki rúgja a tizenegyest. Ezt mindenki tudomásul vette, csak a szerb Pantelics nem. Elvette a labdát, kihagyta a büntetőt. Később engesztelésül gólpasszt adott. Szerinte tett annyit a csapatért, hogy ne bántsák.

A német labdarúgó Bundesliga hétvégi fordulójában a Hertha együttese – Dárdai Pál nélkül – 2-2-es döntetlent játszott hazai pályán a Wolfsburg együttesével. A vendégek már az első percben vezettek, de a hazaiak egyenlíteni tudtak.

A hajrában aztán egy kezezés után tizenegyeshez jutottak a berliniek. A brazil Cicero fogta a labdát, elindult vele a büntetőpont felé, amikor érkezett a szerb Pantelics, és kivette a kezéből. A dél-amerikai játékos értetlenül állt, de hiába magyarázott, a korábban fél Európát bejárt szerb hajthatatlan maradt.

Az sem hatotta meg, hogy a csapat edzője,Lucien Favre is a brazilt akarta. A tizenegyest aztán mellé lőtte, miközben Favre az oldalvonalnál kis híján infarktust kapott. Pantelics sorozatban a negyedik tizenegyest hagyta ki.

A lefújás előtt nem sokkal mégis megszerezte a vezetést a Hertha, az eset érdekessége, hogy Pantelics beívelését Cicero fejelte a kapuba. Örülni nem sokáig tudtak, a 90. percben a vendégek egyenlítettek.

A találkozó után Favre úgy nyilatkozott, 1-2 kihagyott tizenegyes még belefér, de ez már sok. Maga az érintett Pantelics nem érti, miért támadják: „Miért kéne elnézést kérnem? Rúgtam már számtalan gólt a bajnokságban, a német kupában és az UEFA-kupában is. Kihagytam néhány tizenegyest, de nem dől össze a világ.”

Arra a kérdésre, a következő meccsen is elvállalná-e a büntető elvégzését, azt mondta, természetesen.