Friderika
13 °C
29 °C

Várhidi Péter belebukott a 0-8-ba

2008.09.16. 20:32 Módosítva: 2008-09-16 20:34:55
Az MLSZ vezetése edzői teamet szeretne az labdarúgó utánpótláscsapatok élére, amelynek tagja lesz Sisa Tibor, aki bronzérmet nyert az U19-es válogatottal. Várhidi Péte viszont kimarad belőle.

A Magyar Labdarúgó Szövetség hivatalos honlapja szerint várhatóan edzői team irányítja a jövőben az utánpótlás-válogatottakat. A beszámoló szerint a szövetség vezetése áttekintette az érintett gárdák idei szereplését, ezután hozta meg döntését.

Ennek értelmében a következő javaslatot terjeszti az elnökség legközelebbi, szeptember 25-i ülése elé: tekintettel arra, hogy a korosztályos válogatottak utolsó idei tétmérkőzésére október 25-én kerül sor, az MLSZ az ezt követő első, október 30-án esedékes elnökségi ülésén dönts a Londonig tartó olimpiai ciklusra vonatkozóan az utánpótlás-válogatottak szövetségi edzőinek személyéről.

Tekintettel az U18-as, az U19-es, az U20-as és az U21-es csapatok egymással szorosan összefüggő feladataira, a korosztályok szakmai irányítását 2012-ig edzői team felállításával kívánja megoldani a szövetség.

A közlemény kiemeli, hogy ebben az edzői csoportban helyet kap Sisa Tibor, aki az U19-es válogatott élén Európa-bajnoki bronzérmet nyert. Ugyanakkor nem lesz ott Várhidi Péter korábbi felnőtt szövetségi kapitány, akinek irányításával másfél hete az U21-es csapat 8-0-ra kapott ki Szerbiától Eb-selejtezőn.

A szövetség egyelőre nem szolgált nevekkel, így nem tudni, mégis kik kapnak helyet a tervezett edzői teamben.