Diána
12 °C
27 °C

120 milliós luxusbusszal utazik a Bayern

2008.09.17. 13:38
Új buszt kapott Németország legnagyobb futballkulbja, a Bayern München. A luxusigényeket kielégítő jármű plazmatévéstől, konyhástól, félmillió euróba került.

Félmillió eurós - 120 millió forintos - luxusbusz szállítja a Bayern München focicsapatot belföldi, németországi meccseire.

A klub címerével ellátott, fekete színű járműben 4 plazmatévé, több DVD-lejátszó, internet-hozzáférés és egy teljesen felszerelt konyha van.

A konyhában a csapathoz tartozó hölgy dolgozik, aki a meccsek alatt készít egyszerűbb ételeket, hogy egy esetleges gyors indulásnál a megéhező focistáknak ne kelljen hazáig nélkülözniük.

A busz mennyezete különleges világítású, az éjszakai égboltot varázsolja a focisták szeme elé, hogy segítsen a mérkőzések előtt ellazulniuk.

"A busz teljes felszereltségével a csapat győzelmét szolgálja a játékosok kényelmének biztosításával. Minél relaxáltabban érkeznek a meccsekre, annál jobban játszhatnak" - mondta Uli Höness, a csapat menedzsere.

A buszban állandó ülésrend van, ennek értelmében legelöl az edzők és a vezetők ülnek, majd a jobb oldalon a többi edző, az orvosi stáb és a gyúrók következnek. A játékosok közül Oddo és Altintop ülnek legelöl, leghátul Schweinsteiger és Butt. A nagy nevek közül Toni párja Podolski, Ribery mellett van Buyten, Klose mellett pedig Borowski ül.

A Bayern München Németország legnagyobb futballklubja, rekordbajnoka, jelenleg második a német bajnokságban. Kloséék szerdán kezdenek a Bajnokok Ligájában, a Bayern Romániában a Steaua vendégeként lép pályára.