Móric
14 °C
15 °C

Ferenczi egymaga jobb a fél NB II-nél

2008.09.18. 14:03
A Ferencváros támadója hat forduló alatt 11 gólt szerzett. A kétcsoportos másodosztály 19 együttese volt képes ennél kevesebbre.

Ferenczi István, a labdarúgó-másodosztály Keleti csoportjában játszó Ferencváros támadója remek formában van. Háromszor is mesterhármast rúgott, hat forduló után már 11 gólnál jár.

A támadó korábban úgy nyilatkozott, főbe lövi magát, ha nem sikerül a feljutnia csapatával. Úgy tűnik, ő maga mindent megtesz a korai halál elkerüléséért. Eddigi 11 góljának hála csapata a legeredményesebb az egész másodosztályban. Igaz, 15 pontjával így sem vezet az FTC, a Bőcs a maga 16-jával megelőzi.

Ferenczi 11 találatával egymaga hét csapatnál is több gólt rúgott a Keleti csoportban, a Cegléd, az MTK II, a Kazincbarcika, a BKV, a Makó, a Baktalórántháza és a legutóbb épp a Fraditól 8-1-es vereséget elszenvedő Szolnok összes játékosa nem tudott annyiszor eredményes lenni, mint ő. További három csapat ugyanannyi gólt szerzett.

Ennél is jobb a mutatója, ha a Nyugati csoportot is figyelembe vesszük, ott csak két csapat tudott több gólt lőni nála, ketten holtversenyben állnak vele. A további tizenkét csapat lemaradt. Ha a két egykori NB I-es, a Tatabánya és a Dunaújváros teljesítményét összeadjuk, úgy is mögötte álnak 10 góllal.