Judit
2 °C
7 °C

Ferenczi egymaga jobb a fél NB II-nél

2008.09.18. 14:03
A Ferencváros támadója hat forduló alatt 11 gólt szerzett. A kétcsoportos másodosztály 19 együttese volt képes ennél kevesebbre.

Ferenczi István, a labdarúgó-másodosztály Keleti csoportjában játszó Ferencváros támadója remek formában van. Háromszor is mesterhármast rúgott, hat forduló után már 11 gólnál jár.

A támadó korábban úgy nyilatkozott, főbe lövi magát, ha nem sikerül a feljutnia csapatával. Úgy tűnik, ő maga mindent megtesz a korai halál elkerüléséért. Eddigi 11 góljának hála csapata a legeredményesebb az egész másodosztályban. Igaz, 15 pontjával így sem vezet az FTC, a Bőcs a maga 16-jával megelőzi.

Ferenczi 11 találatával egymaga hét csapatnál is több gólt rúgott a Keleti csoportban, a Cegléd, az MTK II, a Kazincbarcika, a BKV, a Makó, a Baktalórántháza és a legutóbb épp a Fraditól 8-1-es vereséget elszenvedő Szolnok összes játékosa nem tudott annyiszor eredményes lenni, mint ő. További három csapat ugyanannyi gólt szerzett.

Ennél is jobb a mutatója, ha a Nyugati csoportot is figyelembe vesszük, ott csak két csapat tudott több gólt lőni nála, ketten holtversenyben állnak vele. A további tizenkét csapat lemaradt. Ha a két egykori NB I-es, a Tatabánya és a Dunaújváros teljesítményét összeadjuk, úgy is mögötte álnak 10 góllal.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?