Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kinek van a leghülyébb haja Angliában?

2008.09.21. 13:20
A brit The Sun összeállítása szerint az angol labdarúgó Premier League történetének leghülyébb frizurájához nem copf, vagy festett haj, hanem női konty kellett. A kevésbé ismert Jason Lee nyert, de ott van a topon Abel Xavier és Ivan Campo is.

Angliában szinte minden téren összehasonlítják a futballistákat. A The Sun című napilap az idei szezon leghülyébb hajú játékosának a Newcastle középpályását, Coloccinit választotta meg, és ennek apropóján megnézte, kiknek volt a liga történetében a legidiótább hajuk.

A listán szerepel a Liverpool utolsó bajnokcsapatának tagja, Barry Venison, aki játszott a Newcastle és a Southampton együttesében is. A jelenleg 44 éves középpályás sérülés miatt 32 évesen abbahagyta a játékot, jelenleg a Sky Sports szakkomentátora. Ma már emberi hajat visel, de fénykorában a csúcson lévő Wham zenekarba is elfért volna.

Ivan Campo már több Eb és vb előtt is szerepelt a bulvárlapok „a torna legcsúnyább válogatottja” versenyében, sikerült ide is felkerülnie. A korábban a Valenciában és a Real Madridban is megfordult játékosnak ehhez most elég volt kultikusnak számító „pulikutyahaja”, amelyet most új csapata, az Ipswich Town szurkolói láthatnak a leggyakrabban.

Itt van David Seaman is, aki 40 éves korában is lófarokkal védett, abban bízva, olyan lesz, mint Sámson, akinek a hajában volt az ereje. Ez nem így volt, hiszen pályafutása végén ritkán látható potyagólokat szedett be, elég csak a 99-es KEK-döntőre, vagy a 2002-es világbajnokságra gondolni, amikor a félpályáról kapott gólt.

Taribo Westnek elég volt egy szezont letudnia, hogy felkerüljön a listára. A nigériai válogatott játékos a 2000-2001-es idényben a Derby Countyt erősítette. Hiába játszott korábban az Inter és a Milan együttesében is, csak befont hajára és a feje tetején kreált szarvacskákra emlékeznek az angol szurkolók. Jelenleg az iráni Pajkant erősíti.

Djibril Cissé három évet húzott le a Liverpool együttesében, és azon kívül, hogy tagja volt a BL-győztes csapatnak, leginkább azzal tűnt ki, hogy szinte minden meccsre más hajszerkezettel állt ki. Az még elment, hogy mindig más színekben volt, de többnyire különböző figurák, csíkok, ábrák voltak a fején, amivel simán felfért a dobogóra. Ebben a szezonban a Sunderland együttesében próbálkozik.

Joe Cole manapság konszolidált hajával és játéktudásával szerepel a lapokban. Korábban a Chelsea labdarúgója is viselt olyan frizurát – kopasz fején csak egy piros sávot hagyott –, amellyel felkerült a listára.

A lista másik kapusa David James, aki amellett, hogy a liga felében szerepelt már, szinte mindegyik csapatában másmilyen hajat viselt. Három évnél többet sehol sem bírt ki, de mindenhol új frizurával virított. Volt göndör, kopasz és teljesen lenyalt is.

A chílei Javier Margas három évet játszott a West Ham United együttesében, és klubhovatartozása megerősítése céljából a csapat mezéhez hasonló piros-kék-piros színekre festette a haját, amivel simán dobogós lett.

Abel Xavier játszott mindkét liverpooli csapatban és a Middlesbrough-ban is, de maradandót egyikben sem sikerült alkotnia. Annál inkább emlékeznek rá melirozott szakálla és szőkített-tépett haja miatt.

A jelenleg a Mansfield Town együttesét erősítő Jason Lee hajáról a Sun úgy véli, az valószínűleg csak tréfa lehet, mert normális férfi nem visel ilyet. A 37 esztendős játékos évek óta fonott kontyban játszik. A Sun szerint nála bénább frizurájú ember még nem játszott Angliában.