Sámuel, Hajna
21 °C
32 °C

Pontot mentett a Chelsea a MU ellen

2008.09.21. 17:31
Nagy iramot, két gólt és döntetlent hozott a Premier League vasárnapi rangadója. A Manchester United meggyőzőbb volt, mint a talán esélyesebb Chelsea, az 1-1 nem igazán jó senkinek. Csak a bajnokság élére ugró Arsenalnak.

Az európai rangadók hétvégéjén a legnagyobb meccs természetesen a májusi BL-döntő ismétlése volt. A Chelsea a forduló előtt listavezető volt, jól kezdte a bajnokságot, sőt a BL-ben is remekül rajtotolt (4-0 a Bordeaux ellen, otthon). A Manchester viszont beragadt a rajtnál, veszített már nagy rangadót (Liverpool, 1-2), a Bajnokok Ligájában is csak 0-0-t hozott össze a Villarreal ellen.

Váratlan esemény vezette fel a mérkőzést: az eddigi meccseken remeklő Deco a bemelegítésnél megsérült és helyette a szintén nem száz százalékos Michael Ballack állt be.

Az első félidőben nem úgy tűnt, mintha a Chelsea lenne otthon és az első hely visszavételére (szombaton az Arsenal ugrott az élre és az újabb helycseréhez londoni siker kellett) készülne a táblázaton. A Manchester United volt elemében, Fletcher már az ötödik percben ziccerhelyzetbe került, kapáslövése alig ment mellé. Igaz, percekkel később a kilépő Joe Cole az oldalhálót zörgette, a vendégeknél volt többet a labda. Rooney és Rio Ferdinand összjátéka után utóbbi jó lövését hárította nagy bravúrral Petr Cech.

A világklasszis kapus nem feltétlenül választotta a legjobb megoldást két perccel később és ebből United-előny lett. Patrice Evra lódult meg a jobb oldalon, Berbatovval játszott össze, majd felfutott, beadását a bolgár kapura lőtte. Cech nem tudta megfogni a labdát, az Park Dzsi-szung elé pattant és a koreai nem hibázott.

A folytatásban a Chelsea erősített, az egyenlítés azonban nem sikerült. Ez azonban nem csak a hazaiakon múlott, amikor van der Sar elgázolta Maloudát, Riley bíró nem látott szabálytalanságot. A holland kapust ápolni kellett, majd néhány perccel később kiderült, nem tudja folytatni, jött helyette Kuszczak. (Ekkorra már a Chelsea-nél is volt egy kényszercsere, Ricardo Carvalhót kellett szintén sérülés miatt levinni.)

A szünetben a hazaiaknál volt csere, érkezett Didier Drogba, majd tíz perc játék után a Unitedben is volt egy nagy visszatérő, az idei bajnokságban először pályára lépő Cristiano Ronaldo.

A második félidő nem volt annyira látványos, azonban az iram és a küzdés talán fokozódott is. A United egyre jobban a saját térfelére szorult, a kékeknél nagyon sokat volt a labda. Azonban ezzel nem tudott élni a Chelsea. Előbb Joe Cole lőtte a labdát egy kiugratás végén Kuszczak mellébe, aztán Anelka lábai között ment el a labda, miközben az ötösön állt.

A londoniak egyre elkeseredettebben rohamoztak és a nyolcvanadik percben ez az egyenlítést is meghozta. Egy távoli, belőtt szabadrúgás után a nemrég becserélt Kalou belépett a védők mögé, akik lemaradtak róla, Kuszczak meg az alapvonalról nézte meg a tökéletes fejest.
Scolari cseréje tehát bejött, a csapata pedig lendületben maradt.

A United is hajtott a győzelemre, ez Fletcher helyzeteiben nyilvánult meg. Maradt a döntetlen, a vége meg érdekesen alakult: Riley játékvezető három perc hosszabbítást jelzett, ennek végén épp szabadrúgáshoz jutott a Chelsea. A kékek el kezdtek készülődni, a bíró azonban úgy döntött, nincs erre szükség.

Jó meccs, nagy küzdés volt - nyolc manchesteri, egy haza sárgalappal -, az eredménynek viszont egyik csapat sem tud valóban örülni.