Ilona
17 °C
33 °C

Megadták a legbizarrabb fantomgólt

2008.09.22. 14:13 Módosítva: 2008-09-22 19:12:24
A másodosztályú angol labdarúgó-bajnokság szombati Watford-Reading meccsén a partjelző és a bíró hozott össze egy gólt a vendégeknek. A szövetség vizsgálja az ügyet, szerintük emberi hiba történt, újrajátszás nem lesz.

Egy óriási bírói hiba döntően befolyásolta a másodosztályú angol labdarúgó-bajnokság szombati Watford-Reading mérkőzését. A 13. percben egy jobb oldali Reading-szöglet után a vendégek egyik játékosa az ötös sarkáról fejelt kapura, John Eustace belelépett a fejesbe, ezzel megakadályozta a gólt.

A lepattanó labdát a Reading játékosa, Noel Hunt a kaputól úgy két méterre az alapvonalról (lehet, hogy azon túlról) adta be újra. A beadást hat méterről fejelte kapura az egyik vendégjátékos, de a Watford kapusa nagyot védett. Az újabb kipattanót az érkező Reading-játékos kapásból kapura lőtte, de a labda egyik csapattársa kezére pattant és kirepült a tizenhatosról.

A játékvezető azonnal szabadrúgást ítélt kifelé, a Watford ezt készült elvégezni, mikor Nigel Bannister partjelző gólt intett, Stuart Atwell játékvezető pedig kis eszmecsere után középkezdést jelzett.

Paul Rejer, a Hivatásos Játékvezetők Szövetségének vezetője szerint emberi hiba történt. Az egykori játékvezető, Graham Poll a BBC-nek úgy nyilatkozott, ez volt a legbizarrabb játékvezetői tévedés, amit az elmúlt 40 évben látott. Az angol profi játékvezetők testülete vizsgálatot indított az ügyben.

Az angol másodosztályban hét forduló után a Watford a tizenhetedik, a Reading a hatodik helyen áll, a hazai csapat magyar légiósa, Priskin Tamás nem játszott a meccsen.

Nem játsszák újra

„A szabályok szerint nem tehetünk kivételt: a játékvezetői döntés végleges és megváltoztathatatlan. Ebbe nem szólhatunk bele” – nyilatkozta a liga főnöke, Andy Williamson.