Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Megadták a legbizarrabb fantomgólt

2008.09.22. 14:13 Módosítva: 2008-09-22 19:12:24
A másodosztályú angol labdarúgó-bajnokság szombati Watford-Reading meccsén a partjelző és a bíró hozott össze egy gólt a vendégeknek. A szövetség vizsgálja az ügyet, szerintük emberi hiba történt, újrajátszás nem lesz.

Egy óriási bírói hiba döntően befolyásolta a másodosztályú angol labdarúgó-bajnokság szombati Watford-Reading mérkőzését. A 13. percben egy jobb oldali Reading-szöglet után a vendégek egyik játékosa az ötös sarkáról fejelt kapura, John Eustace belelépett a fejesbe, ezzel megakadályozta a gólt.

A lepattanó labdát a Reading játékosa, Noel Hunt a kaputól úgy két méterre az alapvonalról (lehet, hogy azon túlról) adta be újra. A beadást hat méterről fejelte kapura az egyik vendégjátékos, de a Watford kapusa nagyot védett. Az újabb kipattanót az érkező Reading-játékos kapásból kapura lőtte, de a labda egyik csapattársa kezére pattant és kirepült a tizenhatosról.

A játékvezető azonnal szabadrúgást ítélt kifelé, a Watford ezt készült elvégezni, mikor Nigel Bannister partjelző gólt intett, Stuart Atwell játékvezető pedig kis eszmecsere után középkezdést jelzett.

Paul Rejer, a Hivatásos Játékvezetők Szövetségének vezetője szerint emberi hiba történt. Az egykori játékvezető, Graham Poll a BBC-nek úgy nyilatkozott, ez volt a legbizarrabb játékvezetői tévedés, amit az elmúlt 40 évben látott. Az angol profi játékvezetők testülete vizsgálatot indított az ügyben.

Az angol másodosztályban hét forduló után a Watford a tizenhetedik, a Reading a hatodik helyen áll, a hazai csapat magyar légiósa, Priskin Tamás nem játszott a meccsen.

Nem játsszák újra

„A szabályok szerint nem tehetünk kivételt: a játékvezetői döntés végleges és megváltoztathatatlan. Ebbe nem szólhatunk bele” – nyilatkozta a liga főnöke, Andy Williamson.