Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Égtek klubjaikban a magyar válogatottak

2008.09.22. 12:46
A magyar válogatott játékosai borzasztó hétvégét tudhatnak maguk mögött klubjaikban, hiszen aki egyáltalán pályára lépett, az szinte kivétel nélkül vereséget szenvedett csapatával. Hajnal kikerült a Dortmunból, Husztit a szünetben lecserélték, Geráék és Dzsudzsákék kikaptak.

Ha Erwin Koeman szövetségi kapitány a mögöttünk álló hétvégét választotta volna, hogy körbeutazza Európát, és meggyőződjön a kerettagok formájáról, valószínűleg lehangoltan tért volna haza. A magyar válogatott játékosai szinte egytől egyig vereséget szenvedtek klubjaikkal, ráadásul többen közülük kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtottak, vagy gyatra formájuk miatt nem is léptek pályára.

Az előbbi csoportba tartozik a válogatott egyik legjobb teljesítményt nyújtó játékosa, Huszti Szabolcs, aki a legutóbbi fordulóban bemutatott remek játéka (két gól és egy kiharcolt büntető állt a neve mellett) után borzasztóan gyengén játszott a Leverkusen ellen 4-0-ra kikapó Hannoverben. Huszti teljesítményét edzője azzal honorálta, hogy már a szünetben lekapta, más kérdés, csapatán ez sem segített.

Egy másik németországi légiós, Hajnal Tamás még rosszabb helyzetben van, az ő eddigi dortmundi teljesítménye már ahhoz is kevésnek bizonyult, hogy újra a kezdőben kapjon lehetőséget. A Dortmund rossz formában van, és ebben szerepe van a magyar irányítónak is, aki nem váltja be a hozzá fűzött reményeket Jürgen Klopp csapatában.

Bár a Fulham nem játszott alárendelt szerepet a Blackburn Rovers vendégeként, sőt meg is nyerhette volna a mérkőzést, Gera Zoltánék végül egy hajrában kapott gól miatt 1-0-ra kikaptak. A magyar játékos nem a saját posztján játszott, és nem is ment neki annyira, de a Fulham honlapjának beszámolója szerint a második félidőben a védőfeladatát azért megoldotta.

Dzsudzsák Balázs a hírek szerint csapata legaktívabb tagja volt, a PSV mégis kikapott a mérkőzés előtt még nullapontos AZ Alkmaartól. A magyar játékos számára nem jött jól az edzőváltás, Huub Stevens nem az a típus, akinél egy balszélsőnek nem elsősorban a szélek lezárása a feladata, ezért kicsit aggódunk a Dzsudzsáknak jutó játékpercek miatt.

Szép jubileumhoz érkezett egy másik Hollandiában szereplő légiós, Babos Gábor 250. alkalommal védett az Eredivisiében. A kapus nem ünnepelhetett felhőtlenül, csapata, a NEC 2-1-re kikapott a Heerenveen otthonában, és a játékos is elismerte, hogy nem érdemeltek volna egy pontot sem.

Bár sikernek kell elkönyvelnünk, hogy hosszú idő után újra magyar játékos léphetett pályára a spanyol első osztályban, de Vadócz Krisztián a hírek szerint nem nyújtott jó teljesítményt az Osasunában. Ennek ellenére 74 percet a pályán töltött a Valencia ellen 1-0 arányú vereséget szenvedő pamplonai csapatban, amely a gólt már Vadócz nélkül, emberhátrányban kapta.

Az olasz B ligában szereplő Avellinóban Vaskó végigjátszotta az Albinoleffe ellen 2-1 arányban elveszített mérkőzést, Koman Vladimirt az első félidő végén lecserélték, Szatmári nem jutott szerephez. Az Avellinóból három játékost is kiállítottak. Jó hír viszont, hogy a 2-1-re nyerő Bresciában Feczesin kezdőként 80 percet a pályán töltött, Vass Ádám a 30. percben csereként állt be, a Sassuolót erősítő Filkor bő húsz percet kapott.

A Watfordban nem jutott szerephez Priskin Tamás, míg a Koblenz ellen vereséget szenvedő Augsburgban mindkét magyar támadó, Torghelle Sándor és Szabics Imre is a kezdőben kapott szerepet, de gólt egyiküknek sem sikerült szereznie.

A magyar válogatott középhátvédje, Juhász Roland végigjátszotta az Anderlecht Charleroi elleni mérkőzését, végig hatalmas fölényben játszottak Juhászék, de csak a hajrában begyötört gólokkal tudtak győzni. Viszont legalább győztek, és a magyar játékos is szilárdan őrzi helyét a kezdőcsapatban.