Antal, Antónia
-1 °C
9 °C

Égtek klubjaikban a magyar válogatottak

2008.09.22. 12:46
A magyar válogatott játékosai borzasztó hétvégét tudhatnak maguk mögött klubjaikban, hiszen aki egyáltalán pályára lépett, az szinte kivétel nélkül vereséget szenvedett csapatával. Hajnal kikerült a Dortmunból, Husztit a szünetben lecserélték, Geráék és Dzsudzsákék kikaptak.

Ha Erwin Koeman szövetségi kapitány a mögöttünk álló hétvégét választotta volna, hogy körbeutazza Európát, és meggyőződjön a kerettagok formájáról, valószínűleg lehangoltan tért volna haza. A magyar válogatott játékosai szinte egytől egyig vereséget szenvedtek klubjaikkal, ráadásul többen közülük kifejezetten gyenge teljesítményt nyújtottak, vagy gyatra formájuk miatt nem is léptek pályára.

Az előbbi csoportba tartozik a válogatott egyik legjobb teljesítményt nyújtó játékosa, Huszti Szabolcs, aki a legutóbbi fordulóban bemutatott remek játéka (két gól és egy kiharcolt büntető állt a neve mellett) után borzasztóan gyengén játszott a Leverkusen ellen 4-0-ra kikapó Hannoverben. Huszti teljesítményét edzője azzal honorálta, hogy már a szünetben lekapta, más kérdés, csapatán ez sem segített.

Egy másik németországi légiós, Hajnal Tamás még rosszabb helyzetben van, az ő eddigi dortmundi teljesítménye már ahhoz is kevésnek bizonyult, hogy újra a kezdőben kapjon lehetőséget. A Dortmund rossz formában van, és ebben szerepe van a magyar irányítónak is, aki nem váltja be a hozzá fűzött reményeket Jürgen Klopp csapatában.

Bár a Fulham nem játszott alárendelt szerepet a Blackburn Rovers vendégeként, sőt meg is nyerhette volna a mérkőzést, Gera Zoltánék végül egy hajrában kapott gól miatt 1-0-ra kikaptak. A magyar játékos nem a saját posztján játszott, és nem is ment neki annyira, de a Fulham honlapjának beszámolója szerint a második félidőben a védőfeladatát azért megoldotta.

Dzsudzsák Balázs a hírek szerint csapata legaktívabb tagja volt, a PSV mégis kikapott a mérkőzés előtt még nullapontos AZ Alkmaartól. A magyar játékos számára nem jött jól az edzőváltás, Huub Stevens nem az a típus, akinél egy balszélsőnek nem elsősorban a szélek lezárása a feladata, ezért kicsit aggódunk a Dzsudzsáknak jutó játékpercek miatt.

Szép jubileumhoz érkezett egy másik Hollandiában szereplő légiós, Babos Gábor 250. alkalommal védett az Eredivisiében. A kapus nem ünnepelhetett felhőtlenül, csapata, a NEC 2-1-re kikapott a Heerenveen otthonában, és a játékos is elismerte, hogy nem érdemeltek volna egy pontot sem.

Bár sikernek kell elkönyvelnünk, hogy hosszú idő után újra magyar játékos léphetett pályára a spanyol első osztályban, de Vadócz Krisztián a hírek szerint nem nyújtott jó teljesítményt az Osasunában. Ennek ellenére 74 percet a pályán töltött a Valencia ellen 1-0 arányú vereséget szenvedő pamplonai csapatban, amely a gólt már Vadócz nélkül, emberhátrányban kapta.

Az olasz B ligában szereplő Avellinóban Vaskó végigjátszotta az Albinoleffe ellen 2-1 arányban elveszített mérkőzést, Koman Vladimirt az első félidő végén lecserélték, Szatmári nem jutott szerephez. Az Avellinóból három játékost is kiállítottak. Jó hír viszont, hogy a 2-1-re nyerő Bresciában Feczesin kezdőként 80 percet a pályán töltött, Vass Ádám a 30. percben csereként állt be, a Sassuolót erősítő Filkor bő húsz percet kapott.

A Watfordban nem jutott szerephez Priskin Tamás, míg a Koblenz ellen vereséget szenvedő Augsburgban mindkét magyar támadó, Torghelle Sándor és Szabics Imre is a kezdőben kapott szerepet, de gólt egyiküknek sem sikerült szereznie.

A magyar válogatott középhátvédje, Juhász Roland végigjátszotta az Anderlecht Charleroi elleni mérkőzését, végig hatalmas fölényben játszottak Juhászék, de csak a hajrában begyötört gólokkal tudtak győzni. Viszont legalább győztek, és a magyar játékos is szilárdan őrzi helyét a kezdőcsapatban.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!