Erzsébet
1 °C
4 °C

Illovszky Rudolfot Vasas-mezben temetik

2008.09.23. 14:56 Módosítva: 2008-09-23 16:29:24
Nagyon szerettem az öreget, mondta a hajnalban elhunyt Illovszky Rudolfról Mészöly Kálmán. A szurkolók kedden este gyertyát gyújtanak a tiszteletére a Vasas-stadionjában.

A Vasas szurkolói kedden este 20 órakor gyertyagyújtással emlékeznek a hajnalban elhunyt Illovszky Rudolfra. A drukkerek a 86 évet élt legendás edzőről elnevezett stadionban gyűlnek össze, az eredményjelző tábla aljában gyújtják meg gyertyáikat.

Az angyalföldi klub szimpatizánsainak tájékoztatása szerint jelezték részvételi szándékukat a Ferencváros, az Újpest és a Budapest Honvéd hívei is. Illovszky Rudolf, aki kétszer volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya, tüdőgyulladásban hunyt el.

A legendás szakember halálhíre sokakat megrázott. Mészöly Géza, a Vasas jelenlegi trénere elsírta magát, amikor megtudta a hírt. „Második apámként tiszteltem Rudi bácsit. Februárban, az öltözőben köszöntöttük a születésnapján. Ma délután egy órakor ugyanott gyertyát gyújtunk a tiszteletére” – mondta a szakember a klub honlapján olvaható írás szerint.

Mészöly Kálmán úgy fogalmazott, csak a keserűség és a fájdalom tud beszélni belőle. „Nagyon szerettem az öreget, aki nagyon fog hiányozni, nem csak a pályáról, hanem a barátok közül is."

”Személyében az egyenesség, a becsület, és a következetesség egyik jeles képviselője távozott közülünk. Azt szokták mondani, hogy senki sem pótolhatatlan. Most úgy érzem, hogy ez a mondás nem igaz. Az ő személye és személyisége igenis pótolhatatlan. Minden száz évben talán egy ilyen ember születik” – emlékezett az elhunyt szakemberre Vancsa Miklós, a Vasas szakosztályvezetője.

"Lesújt és nagyon megráz Rudi bácsi halálhíre. Nagyon szerettem őt, nyugodtan mondhatom, ő volt az egyik legjobb szakember, akinek a kezei között futballoztam. A kemény munkában hitt, de soha nem mulasztotta el, hogy a játékosokkal egyenként is rendszeresen elbeszélgessen. Kiváló ember volt, akit soha nem felejtek el. Nyugodjon békében" – fogalmazott Dunai Antal, aki tagja volt az Illovszky irányította olimpiai ezüstérmes és Eb-negyedik válogatottnak.

„Illovszky Rudolf halálával pótolhatatlan értékét veszítette el a Vasas. Tisztességes, egyenes, szorgalmas ember volt, még egy ilyen nem lesz a Vasas életében, ez bizonyos. Szó szerint élt-halt a Vasasért, nem véletlenül neveztük el róla még életében a Fáy utcai stadiont, hiszen mindent megtett szeretett klubjáért, azért, hogy sikeresek legyünk. Mindennél többet elmond, hogy a nekem írt búcsúlevelében, afféle végrendeletben azt kérte: Vasas-mezben temessük el" - jelentette ki Markovits László, a piros-kék klub ügyvezető elnöke.

Illovszky Rudolfot a klub, a XIII. kerületi önkormányzat és a Magyar Labdarúgó Szövetség saját halottjának tekinti. Temetéséről később intézkednek.

Az Önkormányzati Minisztérium közleménye

Megrendülten, s mély fájdalommal értesültünk Illovszky Rudolf haláláról, aki nem csupán sportolóként és labdarúgó edzőként, hanem a magyar labdarúgó-válogatott volt szövetségi kapitányaként is elévülhetetlen érdemeket szerzett a magyar sportban. Illovszky Rudolf halálával pótolhatatlan veszteség érte az egyetemes sportéletet.

A család fájdalmában nem csak a sportszerető közvélemény, hanem - bizonyosan - egy ország osztozik. Az Önkormányzati Minisztérium vezetője és munkatársai nevében részvétünket nyilvánítjuk az elhunyt családjának és szeretett klubjának, a nagy gyász napjaiban.

Gyenesei István sportért felelős miniszter döntése alapján Illovszky Rudolfot az Önkormányzati Minisztérium is saját halottjának tekinti.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?