Auguszta
-7 °C
0 °C

Már Gulácsi is tagja a nagy Liverpoolnak

2008.09.23. 09:37 Módosítva: 2015-05-21 04:02:33
Németh Krisztián után újabb magyar játékos került be az ötszörös BEK-, illetve BL-győztes csapat felnőttkeretébe. Gulácsi Péter a 42-es mezt kapta.

Gulácsi Péter 2007 augusztusában került a Liverpool labdarúgócsapatához. A fiatal magyar kapust a Sándor Károly Akadémiáról választotta ki az angol klub. Az MTK-nál nevelkedett kapus akkor még csak kölcsönbe került a klubhoz.

Gulácsi Péter

Született: 1990. május 6. Budapest
Magasság: 190 cm
Súly: 75 kg
Első klubja: BVSC
(2003-tól a Sándor Károly Akadémia tanulója és játékosa volt, ahova már az MTK-tól került)
Jelenlegi klubja: Liverpool

Idén szeptember elején aztán a Liverpool jelezte, végleg megvenné a játékost (aki tagja volt a bajnokságot nyerő reserve-nek), így 2010-ig szóló szerződést írt alá. A vételár a felek megállapodása alapján nem publikus, csak a két klub nyilatkozhat róla.

D  AS20070716025

Az Eb-bronzérmes U-19-es válogatottban első számú kapusnak számító Gulácsi teljesítményével annyira elégedettek voltak, hogy a játékos máris tagja lett a Liverpool felnőtt keretének. Ő az együttes harmadik számú kapusa, és a 42-es mezszámot kapta.

A kapus a pepsifoci.hu-nak elmondta, vasárnap tudta meg, hogy bekerült a felnőttkeretbe. Ez annyit jelent, hogy egy sérülés vagy eltiltás során akár a kispadra leülhet. Gulácsi elmondta, tisztában van vele, hogy ez még csak megelőlegezett bizalom iránta.

Teljesítményének értékét növeli, hogy egy év leforgása alatt a teljes ismeretlenségből küzdötte be magát a legjobbak közé.

A Liverpool felnőttkeretének már két magyar tagja van, Németh Krisztián a szezon kezdete óta a nagycsapattal készül, igaz, tétmeccsen még nem kapott lehetőséget.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!