Gyöngyi
6 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Leopárd a 2010-es futball-vb kabalaállata

2008.09.23. 09:31
A szervezők szerint a Zakumi nevű állat nemcsak a dél-afrikai embereket szimbolizálja, hanem az ország földrajzát és szellemiségét is. 2006-ban is macska volt a kabalaállat a vb-n, de arra már nem emlékszünk, mi közük az oroszlánoknak Németországhoz.

Zakumi, a leopárd lesz a 2010-es dél-afrikai labdarúgó-világbajnokság kabalaállata. "Zakumi szimbolizálja az itt élő embereket, a Dél-afrikai Köztársaság földrajzát és szellemiségét" - mondta Jerome Valcke, a nemzetközi szövetség (FIFA) főtitkára Zakumi johannesburghi hivatalos bemutatóján.

K EPA20080922102

.

A leopárdfigurát az afrikai országban tervezték és készítették el. Zakumi zöld bőre a labdarúgópályák gyepszőnyegét jelképezi.

Nevének első két betűje, a "ZA" az ország rövidítése, a "kumi" pedig több helyi nyelvjárásban is "tízest" jelent. Az 1966-os angliai világbajnokság óta minden tornának saját kabalaállata van.