Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Futball-Európa-bajnokság 24 csapattal

2008.09.25. 21:23
A 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságot az eddigi 16 helyett 24 válogatott részvételével rendezzék meg - ezt a javaslatot fogalmazta meg csütörtökön a kontinentális szövetség (UEFA) fejlesztési bizottsága. A végrehajtó bizottság (vb)pénteken dönt.

Franz Beckenbauer, a fejlesztési bizottság tagja szerint a testület pénteki szavazása a kérdésben már csak formalitás lesz.

A 2012-es lengyel-ukrán rendezésű Európa-bajnokságról csütörtökön nem esett szó, a kontinenstornával pénteken foglalkozik a vb. Az előkészületekkel rengeteg a probléma, a pályázati anyagban vállalt határidőket eddig nem sikerült betartaniuk a rendezőknek, a legtöbb helyszínen nem kezdődött el az elengedhetetlenül szükséges autópályák, nemzetközi repülőterek és szállodák építése, de komoly lemaradások vannak a stadionok terén is.

Ezért akár szélsőséges esetben az is elképzelhető, hogy elveszik a két országtól az Eb-t, igaz, a Reuters hírügynökségnek kedden név nélkül nyilatkozó vb-tag szerint ezt semmi sem indokolja most. Szerinte egy jelentést ismertetnek majd a testülettel, amely több pontban is elmarasztalja a lengyel és ukrán házigazdákat.

Szintén pénteken születik döntés az UEFA-kupa átnevezéséről és a lebonyolítás megváltoztatásáról. A második számú európai kupasorozat neve várhatóan UEFA Európa Liga lesz.