Vince, Artúr
-3 °C
1 °C

Futball-Európa-bajnokság 24 csapattal

2008.09.25. 21:23
A 2016-os labdarúgó Európa-bajnokságot az eddigi 16 helyett 24 válogatott részvételével rendezzék meg - ezt a javaslatot fogalmazta meg csütörtökön a kontinentális szövetség (UEFA) fejlesztési bizottsága. A végrehajtó bizottság (vb)pénteken dönt.

Franz Beckenbauer, a fejlesztési bizottság tagja szerint a testület pénteki szavazása a kérdésben már csak formalitás lesz.

A 2012-es lengyel-ukrán rendezésű Európa-bajnokságról csütörtökön nem esett szó, a kontinenstornával pénteken foglalkozik a vb. Az előkészületekkel rengeteg a probléma, a pályázati anyagban vállalt határidőket eddig nem sikerült betartaniuk a rendezőknek, a legtöbb helyszínen nem kezdődött el az elengedhetetlenül szükséges autópályák, nemzetközi repülőterek és szállodák építése, de komoly lemaradások vannak a stadionok terén is.

Ezért akár szélsőséges esetben az is elképzelhető, hogy elveszik a két országtól az Eb-t, igaz, a Reuters hírügynökségnek kedden név nélkül nyilatkozó vb-tag szerint ezt semmi sem indokolja most. Szerinte egy jelentést ismertetnek majd a testülettel, amely több pontban is elmarasztalja a lengyel és ukrán házigazdákat.

Szintén pénteken születik döntés az UEFA-kupa átnevezéséről és a lebonyolítás megváltoztatásáról. A második számú európai kupasorozat neve várhatóan UEFA Európa Liga lesz.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!