Valér
-1 °C
0 °C

Kilencéves minizsenit igazolt az AC Milan

2008.09.25. 15:02 Módosítva: 2008-09-25 15:19:35
A mexikói kisfiút egy megfigyelő szúrta ki, elutaztatták Milánóba, ahol egy korosztályos tornán a csapat 21 góljából 14-et szerezve győzte meg a vezetőket tehetségéről. Edgardo Obregonnak térdig ér a labda, mégis a Milan játékosa lett.

Már nem is olyan meglepő a hír, mint néhány éve lett volna: a Milan leigazolta a mindössze kilencéves mexikói tehetséget, Edgardo Obregont. A fiatalember a helyi Chivas De Guadalajara csapatában játszik, posztja szerint támadó középpályás, és a hírek szerint kimagaslik korosztályából játéktudását és fizikai adottságait tekintve is.

A Manchester United és az Arsenal után a Milan is csatlakozott a bölcsőrablók táborához (a kifejezést a Palermo elnöke használta először, ő éppen Arsene Wengerre), az alsó tagozatos általános iskolás immár a Milan játékosának tekinthető, és hamarosan a csapat akadémiájára érkezik, hogy a legjobb edzők és tanárok között cseperedjen tovább.

A Gato becenévre hallgató fiatalember a valaha volt legfiatalabb játékos, akire szemet vett az olasz csapat. Egyből meg is hívták, hogy játsszon a Milan korosztályos csapatában az AC Milan Friendly Cupon, amelyet a milánói csapat nyert meg. Gato a csapat 21 góljából egymaga 14-et szerzett, a Milan pedig a kupa után azonnal megegyezett a kisfiú képviselőivel.

Ha az egész mögött azt látjuk, hogy a tehetségeket időben kiválasztják jó szemű, hozzáértő megfigyelők, hogy aztán ne kallódjanak el, és megfelelő irányítás és nevelés mellett váljanak tehetségükhöz méltó játékosokká, akkor el tudjuk fogadni az ilyen átigazolási híreket. Ugyanakkor bizonyos Sonny Pike példája elrettentő is lehet. Őt hétévesen igazolta le az Ajax, de soha nem lett belőle nagy játékos, egyszerűen elkallódott.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!