Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

Várhidi Pétert végképp kirúgta az MLSZ

2008.09.25. 21:30
Sokáig élvezte a Magyar Labdarúgó Szövetség elnöke, Kisteleki István bizalmát Várhidi Péter, májusig ő volt a legjobb hazai szakember, de most már nem bíznak benne. Sokba került a szerbek elleni nyolcgólos vereség.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöksége csütörtöki ülésén úgy döntött, nem hosszabbítja meg Várhidi Péter december 31-én lejáró szerződését. Ez azt is jelenti, hogy a testület visszavonja a szakember megbízását az olimpiai válogatott irányítására, és Várhidi nem lesz tagja az új struktúrában felálló operatív teamnek sem. A testületet a jelek szerint nem hatotta meg a kapitány írásos jelentése, amelyet a szerbiai 0-8-ról készített.

„Az utánpótlás terén új koncepció szerint folyik a munka, és ebben nem számít rám Jámbor László sportágfejlesztési igazgató - mondta Várhidi az MTI-nek. - Biztos vagyok benne, hogy akkor is mennem kellett volna, ha az U21-es válogatottal nem kapunk ki 8-0-ra Szerbiában. Azt gondolom, Magyarországon mindent elértem, amit lehetett, voltam szövetségi kapitány és bajnokcsapat edzője is. Az eredmények miatt sem kell szégyenkeznem, a válogatottat, amelyet vezettem, szerették a szurkolók, telt ház előtt játszottunk meccseket. A felmondási idő december 31-ig tart, utána muszáj lesz dolgoznom, de egyelőre még nem gondolkoztam azon, mit fogok csinálni."

A szövetség elkezdte az egyeztetéseket azokkal a szakemberekkel, akik szerepet kapnak az új rendszerben. A névsor az eredeti terveknek megfelelően október 30-ra alakul ki. Várhidinek kapitányként a totális fiatalítás volt a célja, Kisteleki István itthonról - májusig - csak őt találta jó megoldásnak a kapitányi posztra. Aztán jött a holland Erwin Koeman.

A szakember már két évvel ezelőtti kinevezésekor is úgy vehette át a válogatottat, hogy Bölöni Lászlót nem sikerült megnyerni a feladatra.

A sokáig mindenben a pozitívumot látó Várhidi azt nyilatkozta, hogy a huszonegy évesekre nem lehet építeni, jóllehet jó néhány játékosban korábban a jövő megmentőjét látta, és már a felnőttek közt is lehetőséget adott nekik.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!