Olivér
4 °C
8 °C

Börtönbe kerülhet a Barcelona exhátvédje

2008.09.26. 15:59 Módosítva: 2008-09-26 16:00:36
Kétéves börtönbüntetést kért az illetékes spanyol ügyészség Oleguer Presasra, az FC Barcelona volt futballistájára, aki jelenleg a holland Ajax játékosa. A katalán hátvéd a vád alapján 2003-ban egy utcai rendbontás során megsebesített egy hatósági személyt.

Az ügyészség iratai szerint négy évvel ezelőtt, 2003. szeptember 27-én egy közel 200 fős, fiatalokból álló csoport gyűlt össze a Barcelonához közeli Sabadell egyik bárja előtt, és randalírozásuk láttán a lakók riasztották a rendőrséget. Amint a rendőrök beszélgetésbe kezdtek a bár illetékesével, a csoport nagyobbik része feloszlott, ám néhányan „ellenségesen viselkedtek, így a hatóság erősítést kért a rendőrségtől”. Közbe is kellett avatkozniuk, ugyanis a helyzet odáig fajult, hogy a rendbontók parkoló járműveket rongáltak, konténereket gyújtottak fel, jelzőlámpákat szakítottak ki a helyükről.

Közel húsz renitens fiatal nem volt hajlandó elvonulni, inkább egy közeli bárban kerestek menedéket, és a rendőrök bejutását poharak és üvegek doblásával igyekeztek megakadályozni. Az ügyészség közlése szerint a hatóságiak végül megfékezték a fiatalokat, és a legrenitensebbek között azonosították Oleguert is.

A 28 esztendős katalán védő, aki a tavalyi szezonig a Barcelonában szerepelt, a vád szerint kővel sebesített meg egy hatósági embert a könyökén. Vele együtt még 11 embert vádolnak törvénysértő cselekedetek elkövetésével. A 28 esztendős Oleguernek és további két társának kétéves börtönbüntetést kér a helyi ügyészség, míg a többiek 18 hónapot kaphatnak.

Oleguer korábban szélsőséges politikai nézeteiről híresült el, és most könnyen lehet, hogy börtönben köt ki. A katalán futballista 21 évesen került a Barcelona együtteséhez, és 162 fellépése alkalmával (2002-2008 között) egy gólt szerzett. Idén nyáron hárommillió euró ellenében igazolt a holland Ajax csapatához.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?