Sámuel, Hajna
18 °C
32 °C

Kísérleti nyúl lesz a magyar futball

2008.09.26. 23:01
Magyarországon teszteli az UEFA az elnök, Michel Platini ötletét, az öt játékvezetős mérkőzést. Ciprus és Szlovénia is lehetőséget kap.

Tesztelni kezdik a közeljövőben hivatalos futballmeccseken is az öt játékvezetős rendszert, árulta el Michel Platini az UEFA végrehajtó bizottságának pénteki, bordeaux-i ülésén.

A sajtótájékoztatón azt mondta, a nemzetközi szövetségtől (FIFA) megkapták a hozzájárulást, így hamarosan Szlovéniában, Cipruson és Magyarországon minitornákon próbálják ki, hogyan működnek együtt a bíróval az asszisztensek az új szisztémában.

Vágner László, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke az MTI-nek azt nyilatkozta, a magyar szövetséget még senki sem kereste meg hivatalosan ezzel a kéréssel.

"Természetesen mindenre nyitottak vagyunk, és ha az UEFA felkér minket egy ilyen kísérletre, nagyon szívesen veszünk részt benne", mondta.

Platini a videóbíró bevezetését elutasította, bár rengeteg szakember, valamint játékos ezt szeretné. Legutóbb az olasz futballban volt hasonló kísérlet, akkor két bíró és két partjelző dirigálta a mérkőzéseket, de a próbálkozás nem járt sikerrel. Néhány kupameccsen próbálták ki, aztán elvetették.