Olivér
5 °C
8 °C

Kísérleti nyúl lesz a magyar futball

2008.09.26. 23:01
Magyarországon teszteli az UEFA az elnök, Michel Platini ötletét, az öt játékvezetős mérkőzést. Ciprus és Szlovénia is lehetőséget kap.

Tesztelni kezdik a közeljövőben hivatalos futballmeccseken is az öt játékvezetős rendszert, árulta el Michel Platini az UEFA végrehajtó bizottságának pénteki, bordeaux-i ülésén.

A sajtótájékoztatón azt mondta, a nemzetközi szövetségtől (FIFA) megkapták a hozzájárulást, így hamarosan Szlovéniában, Cipruson és Magyarországon minitornákon próbálják ki, hogyan működnek együtt a bíróval az asszisztensek az új szisztémában.

Vágner László, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) játékvezetői bizottságának elnöke az MTI-nek azt nyilatkozta, a magyar szövetséget még senki sem kereste meg hivatalosan ezzel a kéréssel.

"Természetesen mindenre nyitottak vagyunk, és ha az UEFA felkér minket egy ilyen kísérletre, nagyon szívesen veszünk részt benne", mondta.

Platini a videóbíró bevezetését elutasította, bár rengeteg szakember, valamint játékos ezt szeretné. Legutóbb az olasz futballban volt hasonló kísérlet, akkor két bíró és két partjelző dirigálta a mérkőzéseket, de a próbálkozás nem járt sikerrel. Néhány kupameccsen próbálták ki, aztán elvetették.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?