Gellért, Mercédesz
12 °C
16 °C

Ha szombaton esik, nem tudunk játszani

2008.09.26. 18:09
Kifosztották a salgótarjáni futballisták öltözőjét, az ismeretlen tettesek többek között 12 pár mély talajon használatos stoplist vittek el. A klubnak nincs pénze, ha az esős idő miatt nem tudják használni a száraz talajra való stoplist, nem állnak ki szombaton Egerben.

Mezítláb vagy kölcsöncipőben kell a pályára lépnie Salgótarján NB III.-as futballcsapatának a hét végén, mivel hétfőn egy diákolimpia alatt ellopták az öltözőikből a focisták cipőinek nagy részét.

A Nógrád Megyei Hírlap szerint Ferenczi Béla, az SBTC elnöke azt mondta, a játékosok eltűnt szerelését egyelőre nem tudják pótolni, ugyanis a stadionra kivetett építményadót, a játékosok és az edzők bérét, továbbá az egyéb költségeket is nehezen tudják előteremteni. Az NB III. Mátra-csoportjában szereplő sportklub bérli a magántulajdonban lévő stadiont.

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, a klubvezetőség kedden tett feljelentést az ügyben. Eszerint hétfőn egy diákatlétikai verseny alatt a nyitva felejtett stadion öltözőjéből 12 pár márkás cipőt vittek el ismeretlenek. A kár körülbelül 200 ezer forint, a rendőrség lopás miatt nyomoz.

A főépületet zárva tartották, azon belül az öltözőket nem, részletezte az Indexnek Ferenczi Béla. Nem tudták, hogy az épületbe bárki bemehet, a diákolimpia egyik szervezőjének lehetett kulcsa, de ez még nem tisztázott. A cipőkön kívül melegítők, mágnestáblák, stopperórák tűntek el; az irodákból semmi, mert azok zárva voltak.

Az egyesület kasszája üres, a Salgótarján az egyik legkisebb költségvetésű klub a ligában, a szombati egri meccsig biztosan nem tudnak cipőt venni a játékosoknak. Ferenczi tudomása szerint felszereléshiány miatt nem maradhat el bajnoki mérkőzés, de már kapcsolatba lépett a Mátra-csoport versenyrendezési bizottságával.

"Az időjárás kezében vagyunk", mondta a klubelnök, ha szombaton (vagy addig) esik, nem tudnak játszani. A játékosoknak van másik stoplis és hernyótalpas cipőjük is, de az felázott talajon nem használható, a tolvajok a mély talajra való cipőket vitték el.

Az SBFC a második helyen áll a Mátra csoportban, a legutóbbi meccsen 0-0-s döntetlent játszott a lisravezető Újpest FC II.-vel. Szombaton a hetedik helyezett Egerrel játszanak, idegenben.

Meglopták a Budapest Honvéd II.-t is

Ismeretlen tettesek edzés közben kifosztották a Budapest Honvéd II. csapatának öltözöjét az Építők-pályán. A tettesek személyes tárgyakat, iratokat, pénztárcákat, telefonokat vittek el. A vezetőség ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, a kár félmillió forint.