Judit
3 °C
7 °C

Ha szombaton esik, nem tudunk játszani

2008.09.26. 18:09
Kifosztották a salgótarjáni futballisták öltözőjét, az ismeretlen tettesek többek között 12 pár mély talajon használatos stoplist vittek el. A klubnak nincs pénze, ha az esős idő miatt nem tudják használni a száraz talajra való stoplist, nem állnak ki szombaton Egerben.

Mezítláb vagy kölcsöncipőben kell a pályára lépnie Salgótarján NB III.-as futballcsapatának a hét végén, mivel hétfőn egy diákolimpia alatt ellopták az öltözőikből a focisták cipőinek nagy részét.

A Nógrád Megyei Hírlap szerint Ferenczi Béla, az SBTC elnöke azt mondta, a játékosok eltűnt szerelését egyelőre nem tudják pótolni, ugyanis a stadionra kivetett építményadót, a játékosok és az edzők bérét, továbbá az egyéb költségeket is nehezen tudják előteremteni. Az NB III. Mátra-csoportjában szereplő sportklub bérli a magántulajdonban lévő stadiont.

Dankóné Nagy Éva, a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője a Független Hírügynökséget úgy tájékoztatta, a klubvezetőség kedden tett feljelentést az ügyben. Eszerint hétfőn egy diákatlétikai verseny alatt a nyitva felejtett stadion öltözőjéből 12 pár márkás cipőt vittek el ismeretlenek. A kár körülbelül 200 ezer forint, a rendőrség lopás miatt nyomoz.

A főépületet zárva tartották, azon belül az öltözőket nem, részletezte az Indexnek Ferenczi Béla. Nem tudták, hogy az épületbe bárki bemehet, a diákolimpia egyik szervezőjének lehetett kulcsa, de ez még nem tisztázott. A cipőkön kívül melegítők, mágnestáblák, stopperórák tűntek el; az irodákból semmi, mert azok zárva voltak.

Az egyesület kasszája üres, a Salgótarján az egyik legkisebb költségvetésű klub a ligában, a szombati egri meccsig biztosan nem tudnak cipőt venni a játékosoknak. Ferenczi tudomása szerint felszereléshiány miatt nem maradhat el bajnoki mérkőzés, de már kapcsolatba lépett a Mátra-csoport versenyrendezési bizottságával.

"Az időjárás kezében vagyunk", mondta a klubelnök, ha szombaton (vagy addig) esik, nem tudnak játszani. A játékosoknak van másik stoplis és hernyótalpas cipőjük is, de az felázott talajon nem használható, a tolvajok a mély talajra való cipőket vitték el.

Az SBFC a második helyen áll a Mátra csoportban, a legutóbbi meccsen 0-0-s döntetlent játszott a lisravezető Újpest FC II.-vel. Szombaton a hetedik helyezett Egerrel játszanak, idegenben.

Meglopták a Budapest Honvéd II.-t is

Ismeretlen tettesek edzés közben kifosztották a Budapest Honvéd II. csapatának öltözöjét az Építők-pályán. A tettesek személyes tárgyakat, iratokat, pénztárcákat, telefonokat vittek el. A vezetőség ismeretlen tettes ellen tett feljelentést, a kár félmillió forint.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?