Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A legnagyobbaknak is jár a hülye bíró

2008.09.29. 12:13
Túl vagyunk a kamutizenegyesek hétvégéjén, nyertek a nagyok a topligákban. A Manchester United, a Barcelona és a Milan amúgy megérdemelt győzelméhez azonban a játékvezető is kellett.

Az elmúlt hétvégén egész Európában bajnoki fordulót rendeztek. A vezető bajnokságokban a magyar sikerek mellett ezúttal jelentős játékvezetői hibákat is lehetett látni. Az esetek érdekessége, hogy a földrész élcsapatainak meccsén történtek a végeredményt befolyásoló hibák.

Angliában a Manchester United sokáig csak szenvedett a Bolton elleni hazai találkozón, a vendégek kapusa, Jaskelainen mindent védett. A 60. percben aztán a jobbról a tizenhatosra betörő Ronaldót Samuel szerelte, a portugál nagyot esett. A játékvezető tizenegyest ítélt, ami még a büntetőterületen belül tartózkodó manchesteri játékosokat is meglepte. Ronaldo azonban nem zavartatta magát, magabiztosan lőtt a kapu bal oldalába.

Később megmutatta, nem csak színészkedni tud, sarokkal adott gólpasszt Rooneynak, aki egy testcsel után bebiztosította a Manchester győzelmét.

Nagy indulatokat kavart a barcelonai rangadó, melyen a Barcelona 2-1-re nyert az Espanol ellen. A találkozót utcai csaták kísérték, a stadionban is összecsaptak a két tábor tagjai, annak köszönhetően, hogy egymás fölött helyezték el őket.

A hazaiak a 20. percben vitatható góllal kerültek előnybe. Egy kapu előtti kavarodásnál Puyol ugyan meglökte az Espanol támadóját, de az könyökével gyomron vágta Victor Valdezt, aki így beesett a kapuba, Corónak pedig nem volt nehéz dolga három méterről a kapuba lőni.

A Barca egyenlített a hajrában, de a győzelemhez ismét kellett az egyik legjobb spanyol játékvezetőnek tartott Cantalejo hibája. A nézőtéri botrányok miatti jelentős hosszabbításban, a 112. percben Eto’o tört be a tizenhatosra, Pareja hátulról becsúszva szerelte. Tény, hogy a lábát is eltalálta, de tisztán kivehető, hogy a labdát rúgta el először. A kameruni nagyot esett, a játékvezető tizenegyest ítélt, amit Messi magabiztosan értékesített.

Olaszországban a Milan-Inter jelentette a hétvége csúcsmeccsét, és bár a piros-feketék megérdemelten nyertek, góljukat – ha nem is nagy, de – les előzte meg. Ennek ellenére az egész akció – Ronaldinho passza, Kaka beadása, a honfitárs érkezése – gólt érdemelt.

A meccs meglepetése, hogy a sokszor a játékvezetőket hibáztató Inter-edző Mourinho volt a hajrában a leghiggadtabb, amikor játékosai közül többen is sárga lapot kaptak, Burdissónak és Materazzinak pedig kijárt a piros.