Pandora, Gabriella
-1 °C
4 °C

A hollandok elfoglalják a magyar futballt

2008.09.29. 14:28 Módosítva: 2008-09-29 14:36:00
Wilco van Buuren felel a jövőben a magyar utánpótlás-válogatottak szakmai munkájáért. Hollandián kívül Bahreinben is megfordult, de komoly csapatnál még nem dolgozott, jelentősebb eredménye nincs.

A múlt héten az MLSZ úgy határozott, a jövőben szakmai team irányítja a labdarúgó utánpótlás-válogatottak szakmai munkáját. Ennek első lépéseként kirúgták a korábbi szövetségi kapitány Várhidi Pétert, akinek néhány hónappal korábban azt ígérték, ő készíti fel a londoni olimpiára készülő együttest.

Mostanra az is kiderült, a jövőben a holland Wilco van Buuren vezeti ezt a szakmai csoportot. Az MLSZ információi szerint van Buuren középhátvédként szerepelt az Ajax, a PEC Zwolle, a Willem II és a Den Haag együttesében is.

A holland szakember szerződtetését elsősorban Jámbor László fejlesztési igazgató szorgalmazta. A megállapodás 2009. október 31-ig érvényes, és kölcsönös elégedettség esetén meghosszabbítható a londoni olimpiáig.

Van Buuren az MLSZ honlapján elárulta, bár apja és bátyja is futballozott, neki már 27 évesen abba kellett hagynia a játékot sérülés miatt. Edzőként Hollandián kívül Bahreinben is megfordult, de igazán komoly csapatnál még nem dolgozott, jelentősebb eredménye nincsen.

Szerdán már ő irányítja U20-as válogatottat az igen erős Olaszország elleni Alpok-Adria Kupa-mérkőzésen. A találkozóra 14 órakor kerül sor Kecskeméten. Van Buuren munkáját Zsivoczky Gyula, az U17-es válogatott szövetségi edzője segíti.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!