Bence
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Magyar befektetők a Rangersnél?

2008.10.31. 15:56 Módosítva: 2008.11.01. 12:44
A skót futballcsapat jelenlegi tulajdonosa már keresi az új befektetőket, állítólag Kelet-Európából, méghozzá Magyarországról és Romániából is vannak ajánlatok.

Az angol médiában megjelent híresztelések szerint egy magyar befektetői csoport is érdeklődik a skót Rangers, illetve az angol másodosztályban szereplő Watford iránt. A brit futballba az elmúlt években igen sok külföldi tőkét invesztáltak – elég csak, ha csak a Chelsea-t, a Liverpoolt vagy a Manchester City-t említjük – és ez lehetséges, hogy a kelet-európai befektetők számára is ösztönzően hatott.

„Világosan kijelentettem, hogy el fogok menni” – nyilatkozta a Rangers jelenlegi elnöke, Sir David Murray. –„ Már két-három alkalommal eladhattam volna a klubot, de mivel ez nem csak pénz kérdés se nekem, se a Rangersnek, csak is a megfelelő személynek fogjuk eladni, ahogy azt már annyiszor mondtam”.

A Rangers ugyanis annak ellenére, hogy tavasszal döntőt játszott az UEFA-kupában, egyáltalán nem áll jól anyagilag, és mivel szégyenszemre nem jutottak az idei BL-sorozat főtáblájára, a klub 10 millió fontot bukott csak a közvetítési díjakból. Ettő függetlenül a Rangers múltját és szurkolói bázisát figyelembe véve továbbra is érdekes befektetési célpont lehet.

Így megirigyelve főleg a Manchester City esetét, a The People szerint a Rangersnél is első sorban arab befektetőket várnak. De úgy tudni, a skót klubnál hajlandóak más ajánlatokat is meghallgatni, így kerülhettek szóba kelet-európai konzorciumok is, méghozzá egy Magyarországról és egy Romániából.

Részletek azonban egyelőre még nem ismeretesek sem a Rangers, sem a magyar befektetők másik lehetséges célpontja, a Watford esetében. Azt viszont tudni, hogy a jelenleg másodosztályú együttes súlyos anyagi gondokkal küzd, és idén nyáron kénytelen volt több kulcsjátékosától is megválni.