Koronavírus adatok

2021. nov. 30.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
András, Andor
-4 °C
5 °C

Buzsáky Ákos jövő nyárig nem játszik

2008.11.13. 13:49 Módosítva: 2008.11.13. 13:56
A Queen's Park Rangers és a magyar válogatott irányítója a Manchester United elleni kupamérkőzés 33. percében szenvedett sérülést. A másodosztályú csapat honlapja szerint Buzsákynak keresztszalag-szakadása van, minimum hat, de lehet, hogy kilenc hónapot kell kihagynia.

Buzsáky Ákos, a magyar válogatott és a Queen’s Park Rangers középpályása számára befejeződött a szezon. Az irányító a Manchester United elleni Ligakupa-mérkőzés első félidejében szenvedett komolynak látszó sérülést, a klub honlapja csütörtökön hozta nyilvánosságra, hogy a baj valóban nagy.

„Sajnos Ákos legalább hat, de könnyen lehet, hogy kilenc hónapot lesz kénytelen kihagyni – mondta a QPR orvosa, Paul Hunter. – A mérkőzésen leragadt a lába, és kicsavarodott a térde, amitől hátsó keresztszalag-szakadást szenvedett. A műtét elkerülhetetlen, a napokban sort is kerítünk rá, utána tudunk a felépülésével kapcsolatban biztosat mondani" – nyilatkozta Hunter.

A honlap által csak Magical Magyarként emlegetett Buzsáky sérülését úgy kommentálta a csapat oldala, hogy a legrosszabb félelmük vált valóra. "Hatalmas csapás ez nekünk – mondta a menedzser, Gareth Ainsworth. – Ákos kivételes tehetség, és éppen csak elkezdett újra formába lendülni a szezon elején elszenvedett bokasérülése után. El vagyok keseredve, hogy ilyen hosszú időre elveszítettük, jobbulást kívánunk neki és reméljük, minél hamarabb visszatérhet közénk."

A meccset a Manchester Carlos Tevez büntetőből lőtt góljával nyerte.

buzsaky

Az MTK, az FC Porto, az Académica és a Plymouth egykori játékosa nem először szenvedett sérülést pályafutása során, a még mindig csak 26 éves Buzsáky kis túlzással szinte minden szezonban kidől hosszabb-rövidebb időre. Januárban egy Chelsea elleni FA Kupa-meccsen sérült meg, a szezon elején a bokája miatt nem játszhatott, mostani sérülése azt jelenti, hogy ebben az idényben már nem léphet pályára.

Buzsáky kiesése a válogatottat is érzékenyen érinti, az irányító ugyan nem volt stabil kezdőjátékos, de egyszerre volt alternatívája Gera Zoltánnak a jobbszélen, és Hajnal Tamásnak a pálya közepén, de láthattuk már védekezőbb szerepben is játszani Albánia ellen. A következő két mérkőzést (Albánia és Málta ellen) biztosan ki kell hagynia, de a szeptemberi, Svédország elleni összecsapásra visszatérhet.