Didier Drogba megdobálta a szurkolókat

2008.11.13. 14:22
Nem elég, hogy a Chelsea kiesett az angol Ligakupa nyolcaddöntőjében a másodosztályú Burnley ellen, Didier Drogba meggondolatlansága miatt eltiltásra számíthat. A sérüléséből felépült, másfél hónap után visszatért csatárt megdobták a lelátóról, ő pedig gondolkodás nélkül visszahajította a hozzá vágott pénzérmét. Legutóbb hasonlóért Jamie Carragher három meccset kapott.

Hullottak a nagycsapatok a hétközi kupafordulókban, a Real Madrid keddi égése után szerdán egy angol nagycsapat, a Chelsea maradt alul a Ligakupa nyolcaddöntőjében alacsonyabb osztályú ellenfelével szemben. A Burnley ellen a másfél hónapos kihagyás után visszatért Didier Drogba szerezte meg a vezetést a londoniaknak, de 20 perccel a lefújás előtt a másodosztály ötödik helyén álló csapat egyenlíteni tudott.

A Stamford Bridge 42 ezer nézője a hosszabbítás elején még idegesebb lett, hiszen a Drogbát váltó Di Santo megsérült, Luis Felipe Scolarinak pedig már nem maradt cserelehetősége. A vendégek gyorsan tettek róla, hogy kiegyenlítődjön a létszám, Steve Caldwell második sárga lapja után tíz főre fogyatkozott a Burnley is, gólt azonban egyik csapat sem tudott szerezni, következhettek a büntetők.

A Chelsea második rúgója, Wayne Bridge hibázott, így az utolsó párban Wade Elliott továbblőhette volna csapatát, de nem járt sikerrel, az első hibáig tartó sorozatban azonban újabb hazai, John Mikel Obi lövését védte a Burnley kapusa, Brian Jensen, ez a vendégek továbbjutását jelentette.

A mérkőzésen egy kellemetlen közjáték is történt, melynek várhatóan szövetségi vizsgálat mellett eltiltás lesz a következménye. A Chelsea vezető gólja után Drogba a vendégek szektora előtt mutogatni kezdett a mintegy hatezer Burnley-szurkolónak, valaki válaszul egy pénzérmét vágott a játékoshoz. Az elefántcsontparti csatár felvette az érmét a földről, és visszahajította a nézők közé.

drofuck

"Csak ünnepelni akartam a gólomat, amikor éreztem, hogy valami nekem csapódik. Sajnos meggondolatlan voltam, és visszadobtam a lelátóra az érmét. Nagy hibát követtem el, amiért elnézést kérek, remélem, senkit nem sebesítettem meg" – mondta Drogba a mérkőzés után, amikor kiderült, hogy a szövetség vizsgálatot indít az ügyben.

A csatár nem sok jóra számíthat, hat évvel ezelőtt történt már hasonló, az akkori vétkes, a liverpooli Jamie Carragher azonnal pirosat kapott, és a szövetség három mérkőzésre eltiltotta. Drogba Jose Mourinho edző távozása óta nem találja önmagát a Chelsea-nál, rengeteget volt sérült, és várható eltiltása sem segíti, hogy visszataláljon két évvel ezelőtti önmagához.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Bankszámla