Júlia, Rita
EUR 384,12 Ft
USD 364,25 Ft
13 °C
25 °C

Koeman: A válogatott már megmutatta

2008.11.18. 14:08
A csapatával hétfő óta Belfastban tartózkodó Erwin Koeman szerint az északírek elleni szerdai mérkőzés jó alkalmat kínál néhány játékos felmérésére. A magyar válogatott szövetségi kapitánya nagy meglepetéssel nem készül, és csak a mérkőzés előtt dönti el, kiknek ad lehetőséget a kezdőcsapatban.

A magyar válogatott hétfőn megérkezett Belfastba, ahol szerda este 20.45-kor Észak-Írország legjobbjaival játszik barátságos mérkőzést. Erwin Koeman csapatából többen sérülés miatt, mások klubjaik kérésére nem utazhattak el a 2008-as év utolsó válogatott mérkőzésére. Ennek ellenére a kapitány nem tart attól, hogy ez a játékunk minőségének rovására megy.

A kapitány az Index kérdésére elmondta, már együtt van az egész csapat (ezúttal nem Budapesten volt az összetartás, hanem egyenesen Belfastba utaztak a játékosok), a tegnapi edzés jó hangulatban telt. „Örömmel látom, hogy a játékosaim motiváltak, játszani akarnak. Nagyon fontos, hogy a válogatott mez komoly motivációt jelentsen, legalább akkorát, mint Észak-Írországban.

koeman

A hosszú utazás miatt többen fáradtan érkeztek meg, de ez normális. "Még van egy napunk regenerálódni, mert egyébként mindenki egészséges, csak apróságok zavarják a keret munkáját – mondta Erwin Koeman, majd kitért a jelenlegi válogatott keret összetételére is. – Vannak új arcok a keretben, de azt egyelőre nem tudom megmondani, hogy a kezdőcsapatban is lesznek-e."

"Sok mindentől függ, hogy kik lépnek pályára, majd meglátjuk, hogy alakul a mérkőzés. Nagy újdonsággal nem készülünk, ezúttal inkább arra vagyok kíváncsi, hogy egyes játékosok milyen teljesítményre képesek esetleg más szerepkörben. Az őszi versenynaptár sűrű volt számunkra, sok volt a tétmeccsünk, így néhány ígéretes dolgot eddig nem tudtunk kipróbálni, erre most lesz lehetőségünk" – mondta a kapitány, aki játékosainak is jelezte, hogy komoly mérkőzés előtt állnak.

„Mindig győzni akarunk, ez természetes. Az Albánia elleni mérkőzés még messze van, addig még játszunk Izraellel is, így a belfasti összecsapást nem tekintem a közvetlen felkészülés részének, ahogy említettem, inkább gyakorlunk, mint kísérletezgetünk, hiszen fejlődni mindig van hova.”

Koeman kijelentette, nem aggódik játékosaiért, akik a hétvégén kimaradtak csapataikból. „Ismerem a helyzetet a PSV-nél, de Dzsudzsák múlt héten játszott, és rendszeresen szerepel, Gera pedig tényleg csak a hajrában állt be, de korábban más szerepkörben is igazolta, hogy kiváló játékos. Majd ha 5-6 hétig nem játszik valaki, aki egészséges, akkor elkezdek aggódni.”

Szerdai ellenfelünket tipikus brit csapatnak tartja a kapitány. „Az északír csapat nagyon agresszív, fegyelmezett, 4-4-2-es felállásban játszó gárda. Nem könnyű játszani ellenük, különösen hazai pályán, a rendezők pedig azt mondják, telt ház lesz. Ez jó nekünk is, mindig kellemesebb egy remek hangulatú mérkőzésen pályára lépni. Nem vitás, jó teljesítményre lesz szükségünk, ha eredményt akarunk elérni, de a magyar válogatott már megmutatta, hogy idegenben is képes eredményes játékot produkálni. Ez a célunk most is.”

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek