Erhard
2 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

A lécet fogta a labda helyett a kapus

2008.11.20. 14:23
Algéria a hét egyik legszánalmasabb góljával egyenlített, mert a mali kapus a labda mellé ütött, majd a kapufán lógva röhögtette ki magát a barátságos futballmeccsen.

Kedden és szerdán számos barátságos találkozót rendeztek világszerte, születtek nagy és szerencsés gólok, de az egyik legviccesebbet biztosan Mali együttese kapta.

Az Algériában pályára lépő csapat már a 13. percben vezetést szerzett Diabate góljával, és úgy tűnt, értékes győzelemmel távozhat az 1982-es világbajnokság meglepetéscsapatának otthonából.

A mérkőzésen nem volt magas színvonaló játék, így a hazai szurkolók nem sok örömet leltek benne. A türelmetlenebbek valószínűleg már elindultak hazafelé, így nem láthatták Cherif szilveszteri videókba illő egyenlítő gólját.

A 90. percben egy hazai szöglet után a vendégek kapusa kiütötte a labdát, amely aztán a tizenhatos jobb oldali csücskénél lévő Cherifhez került, aki minden mindegy alapon a kapu felé lőtte azt. A beadás úgy szállt, hogy a kint álló kapus felett a felső lécről a jobb oldali kapufára, majd onnan a gólvonalon túlra pattant.

A kapus amellett, hogy a labda mellé ütött, még nevetségessé is tette magát, hiszen a kapufán lógott, majd onnan esett le. Végül még a labda is fejen találta, már a kapuban.

Csapattársai azonnal reklamálni kezdtek, szerintük nem ment át a vonalon a labda, miközben az algériaiak úgy ünnepeltek, mintha a világbajnoki részvételük múlt volna ezen a gólon.